Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Час продавати біткоїни? Мільярдер спрогнозував крах епосі криптовалют

Власникам криптогаманців радять конвертувати біткоїн у щось стабільніше

Фото: Bloomberg, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Рей Даліо попереджає про можливу кризу на ринку криптовалют

Фото: Bloomberg, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Засновник Bridgewater Associates, мільярдер Рей Даліо вважає, що в найближчі 5 років фінансова криза у світі тільки поглиблюватиметься і це може вплинути на індустрію криптовалют.

Про це повідомляє Crypto News.

Даліо стверджує, що фінансові ринки будуть у поганому стані найближчі п'ять років, враховуючи посилення грошово-кредитної політики у США та глобальну кризу. Він також вважає, що криза зачепить і ринок криптовалют.

Мільярдер звернув увагу на те, що з 2009 року можна відзначити бичачі настрої на всіх фінансових ринках. Більшість фондових та інвестиційних інструментів у багатьох галузях лише зростали у ціні, включаючи криптовалюти.

Незважаючи на глобальну корекцію, що спостерігалася у 2014, 2017 та 2022 роках, цифрові валюти залишаються одними з найприбутковіших активів на ринку з прибутковістю до 10 000% за останнє десятиліття. Однак сплеск рівня інфляції та стан економік багатьох держав спричинили початок циклу підвищення ставок з боку Федеральної резервної системи (ФРС).

У зв'язку з посиленням грошово-кредитної політики інституційні інвестори регулярно виводять свої кошти з активів із високим ризиком, таких як Bitcoin (BTC) та інші криптовалюти. Даліо припустив, що ця тенденція може залишитися в наступні роки.

Очікується, що найближчими роками домінуючою світовою валютою буде долар. А решту грошових активів чекає глибокий занепад. Власникам криптогаманців слід замислитися над тим, щоб конвертувати біткоїн, поки він ще має якусь ціну, у щось стабільніше.

Втім, і сам мільярдер зазначає, що його прогноз не стовідсотковий. Даліо каже, що є певні ознаки зміни вектора курсу біткоїну та інших віртуальних грошей. Тобто поки є надія, що біткоїн найближчим часом розвернеться і знову піде вгору. Але робити ставку тільки на нього інвесторам не радять.

Раніше ми писали про те, як нові санкції ЄС можуть вдарити по криптогаманцях росіян. Також ми розповідали, що в Україні запустили першу криптокарту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.