Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Час міняти валюту: чим порадував курс долара в обмінниках 12 липня

Обмінні пункти оновили показники купівлі та продажу валюти, встановивши вигідніший для українців курс

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в обмінниках і на міжбанку 12 липня

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні щодня відбуваються незначні коливання курсів валют. Долар вже довгий час не перетинає психологічну позначку, а євро не опускається нижче 40 грн. Водночас 12 липня обмінники встановили більш вигідний курс долара, ніж днем раніше.

Про це свідчать дані моніторингового порталу Мінфін.

Курс валют в українських обмінниках

Станом на 13:30 12 липня, обмінні пункти продають і купують долар за таким курсом:

  • купівля – 37,12 грн/долар (+22 коп.);
  • продаж – 37,22 грн/долар (-12 коп.).

Виходить, що українцям вигідніше продавати валюту в обмінниках, оскільки гривня зміцнішала. Так само краще, порівняно з попереднім днем, купити долари, адже американські банкноти коштують дешевше.

Схожа ситуація з євро. Курс купівлі в обмінниках підвищився, а продажу — впав. Тому 12 липня на різниці показників можна заробити більше, ніж вчора. Загалом курс євро о 13:30 такий:

  • купівля – 40,83 грн/євро (+30 коп.);
  • продаж – 41 грн/євро (-12 коп.).

Що відбувається з курсом долара на міжбанку

О 10 годині ранку 12 липня відкрилися торги по долару на міжбанку. Залежно від результату буде відомо, які показники купівлі/продажу валюти встановлять банки та обмінники наступного дня. У торгах беруть участь найбільші комерційні фінансові установи держави, в тому числі НБУ, Мінфін тощо.

Станом на 13:30 динаміка курсу валют стабільна:

  • купівля – 36,56 грн/дол.;
  • продаж – 36,93 грн/дол.

Динаміка курсу долара на міжбанку 12 липня
Динаміка курсу долара на міжбанку 12 липня
Фото: Мінфін

Спершу заявки на купівлю рухалися до верхнього кордону дозволеного коридору від НБУ. Реальних угод до обіду не відбулося. Котирування в торговій системі Bloomberg звузилися менш ніж до однієї копійки. Що стосується євро, торги о 10:00 відкрилися зростанням котирувань:

  • купівля – 40,33 грн/євро;
  • продаж – 40,72 грн/євро.

Прогнози щодо курсу валют в Україні

Минулого тижня долар не демонстрував суттєвих стрибків вгору чи вниз, поводившись відносно спокійно на валютному ринку. Але у період 10-16 липня курс залежатиме від таких факторів як підвищення тарифів на електроенергію і цін на пальне. Як розповів сайту Pro Гроші доктор економічних наук Олексій Плотніков, різниця коливатиметься в межах 1 гривні, що не можна назвати карколомним зрушенням.

Зараз потроху ціни на пальне змінюються, але долар поки що знаходиться у більш-менш стабільному стані. Я побоююся, що долар готується дати якусь різку реакцію на такі дії.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Наразі Україні має чималі золото-валютні резерви, тож вплив на готівковий курс може мати внутрішнє зростання цін. Але, на думку експерта, обмінники протягом поточного тижня встановлюватимуть курс долара в межах 37-38 гривень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що долар продемонстрував найвигідніший курс і розповідав, де краще міняти валюту 11 липня. Також ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара протягом тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.