Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без нотаріусів і довіренностей: хто може скористатися новою послугою у Дії

У Дію додали послугу, яка дозволить позбавитися від відвідування нотаріуса для людей певної професії

Фото: Unsplash

У Дію додали ще одну корисну послугу

Фото: Unsplash

На порталі державних послуг "Дія" з'явився функціонал для моряків. Їм тепер не потрібно буде звертатися до нотаріуса, щоб призначити довірену особу, щоб забрати свої кваліфікаційні документи під час подорожі. Це значно скоротить їхні витрати.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Там зазначили, що це дозволить морякам зекономити тисячі гривень і близько тижня часу, які вони раніше витрачали на оформлення довіреності. Таким чином, тепер їм не потрібно буде повертатися з рейсу, щоб отримати документи.

"Морякам більше не треба особисто їхати до Адміністрації судноплавства, щоб отримати кваліфікаційні документи. Вони можуть на порталі Дія в кілька кліків визначити представника – і більше жодних паперових довіреностей та нотаріусів", – зазначили у Мінцифри.

Як скористатися новою послугою

Щоб отримати доступ до нової послуги, потрібно:

  • подати на порталі "Дія" заяву про присвоєння звання або підтвердження кваліфікації;
  • вказати дані про особу, яка отримає готові документи.

На електронну пошту представника надійде лист із рішенням та унікальним QR-кодом після того, як документ про кваліфікацію буде надруковано. Представник зможе отримати кваліфікаційні документи в Адміністрації судноплавства, пред’явивши цей QR-код та документи, що посвідчують особу.

"Це не тільки швидко та зручно, а й безпечно. Адже усуває ризик шахрайства та підробки, бо кожен крок процедури відстежується й фіксується. Жодних паперів, сумнівних посередників та корупційних ризиків", – наголосили в Мінцифри.

З цього приводу міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зазначив, що раніше оформити довіреність можна було лише в нотаріуса, це платна послуга, яка триває до тижня часу. У Дії все безоплатно, швидко і, що головне, безпечно.

Раніше ми розповідали про те, чому Дія може підтягнути некоректні документи. Також ми писали про те, як правильно створити "Дія.Підпис".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.