Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знаменита марка від Укрпошти повернеться у продаж: яка ціна обмеженого тиражу

Тираж спеціального випуску всього тисяча примірників, але його продажу достатньо для реалізації задуманого

Фото: Укрпошта, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта випустить рамку з маркою "Русскій воєнний корабль, іді…!"

Фото: Укрпошта, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

До річниці випуску знаменитої марки "Русскій воєнний корабль, іді…!" Укрпошта підготувала спеціальний тираж рамки з поштовою карткою та цією маркою. Гроші з продажу хочуть витратити на потреби ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба компанії.

В умовах воєнного часу випуск марки, присвяченої знаменитій фразі українського прикордонника з острова Зміїний, став першим та одразу набув легендарного статусу. Попит серед українців у тисячі разів перевищував пропозицію. Марку продавали навіть на іноземних маркетплейсах, аукціонах, перепродували за завищеними цінами. Вона стала найдорожчим лотом, реалізованим на благодійному аукціоні від Prozorro, – вартість становила 5 млн грн.

12 квітня 2023 року виповнився рік з моменту випуску, тож Укрпошта повідомила про спеціальний благодійний тираж рамки в кількості тисячі екземплярів. Окрім картки та марки, вона містить відбиток штемпеля "Перший день", яким відбувалося погашення у Києві в день введення в обіг.

Ціна – 1 600 грн, здійснити попереднє замовлення можна в офіційному онлайн-магазині компанії. Відомо, що 1 000 грн від реалізації кожного екземпляру піде на купівлю квадрокоптерів для Збройних Сил України. Тобто Укрпошта планує зібрати 1 млн грн.

Рамка "Русскій воєнний корабль, іді…!"
Рамка "Русскій воєнний корабль, іді…!"
Фото: Укрпошта

Випуск NFT-марки

В Україні може з’явитися перша NFT-марка. Це передбачено законопроєктом №8280 "Про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв’язок" (щодо врегулювання питання випуску цифрової марки)", за прийняття якого в першому читанні проголосували народні депутати.

За інформацією генерального директора Ігоря Смілянського, на марку розповсюджуватиметься авторське право, тобто копіювання зображення буде заборонено. Плюс вона стане об’єктом образотворчого мистецтва, який не можна використовувати для оплати послуги поштового зв’язку.

Зауважимо, NFT – це особливий тип криптовалюти, яку не можна взаємозамінити іншими. Кожна одиниця NFT-твору – унікальний цифровий елемент з індивідуальною ідентичністю, що робить їх цінними в очах колекціонерів. На купівлі цифрового мистецтва можна розбагатіти, якщо вкластися в об’єкт і перепродати, дочекавшись збільшення вартості.

Раніше ми повідомляли, що черговим нововведенням Укрпошти став запуск першої автоматичної лінії сортування посилок. Це допоможе зменшити кількість затримок і збільшити об’єми обробки. Одна роботизована смуга може обробляти понад 150 000 об’єктів в день, а працівники вручну здатні за такий період розсортувати у вісім разів менше.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта запустить нову послугу з 1 квітня та розповідав, що стане дешевшим для клієнтів. Також ми повідомляли, що Укрпошта оголосила про зміни для підприємців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.