Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зміна місця проживання та затримка коштів: топ-запитань про виплати ВПО

У "Дії" відповіли на поширені запитання щодо послуг для вимушених переселенців

Фото: УНІАН, "Дія". Колаж: Pro Гроші

"Дія" — лише технічний адміністратор послуги

Фото: УНІАН, "Дія". Колаж: Pro Гроші

Вимушені переселенці в Україні, які хочуть отримувати грошову допомогу від держави, мають подати відповідні заявки на отримання коштів. Іноді це породжує чимало супутніх запитань та незрозумілостей.

Команда "Дії" зібрала відповіді на поширені запитання щодо виплат ВПО.

Як змінити місце проживання ВПО чи скасувати статус через "Дію"?

Саме зараз ці послуги в бета-тестуванні. Після того як тест завершиться, всі охочі вимушені переселенці зможуть змінити місце проживання чи скасувати статус за кілька кліків.

Коли надійдуть виплати ВПО?

"Дія" — лише технічний адміністратор послуги. За нарахування коштів відповідає Мінсоцполітики, тож у "Дії" радять звернутися саме до розпорядника коштів:

Чому заява на ВПО має статус "В обробці"?

Вашу заяву перевіряє уповноважений орган, який приймає рішення про призначення або відмову щодо виплат. Тож щойно органи соцзахисту опрацюють вашу заяву, статус у "Дії" зміниться.

Хто може подати повторну заявку на отримання допомоги

Усі внутрішньо переміщені особи, заяви яких були подані через портал "Дія" до 30 квітня 2022 року, мають право на отримання допомоги на проживання.

У випадку, коли заява переселенця перебуває в обробці, орган соціального захисту населення зобов’язаний оформити довідку про взяття на облік ВПО. На підставі цієї довідки орган соцзахисту призначає допомогу на проживання за березень-квітень 2022 року.

Якщо переміщена особа, починаючи з травня цього року, має право на подальшу виплату допомоги на проживання, ця допомога продовжується з травня.

Розповідаємо, до якого числа будуть приймати повторні заявки на отримання допомоги.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики зазначили, що коли є затримки із виплатами й кошти не надходять понад місяць, то це може бути пов’язано з технічними проблемами.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як ВПО можуть отримати тимчасове житло. Також ми розповідали, яка відповідальність передбачається за зловживання статусом ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.