Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зі Starlink та генераторами: які АЗС працюють навіть під час відключення світла

Компанії готуються до форс-мажорних ситуацій в країні й забезпечують свої заправки всім необхідним

Колаж: Pro Гроші

Українці повинні готуватися до блекауту

Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжують стабілізувати енергетичну інфраструктуру, тому люди доволі часто залишаються без світла. Найбільші мережі АЗС встановили на заправках генератори та Starlink, які працюють незалежно від того, чи є в районі електроенергія.

Про це пише 24 канал.

Які заправки працюють під час відключення світла

90% АЗС WOG забезпечені резервним джерелом електрики. Протягом найближчих двох тижнів цей показник буде доведений до 100%. Компанія готова до форс-мажорних ситуацій.

"У нас налагоджена система підвозу та ротації персоналу, кожна АЗС забезпечена альтернативними каналами звʼязку. Деякі АЗС будуть додатково забезпечені супутниковим інтернет-звʼязком", – стверджує директор із маркетингу мережі WOG Геннадій Карлінський.

Понад 70% АЗС ОККО оснащенні генераторами. До кінця року буде 100%. Щоб залишатись на звʼязку, ОККО закуповує Starlink на свої АЗС. Компанія встановила 30 Starlink та замовила ще 100.

"Як тільки отримуємо обладнання, розподіляємо між найбільш проблемними точками. Деякі вже працюють в Херсоні, де блекаут і по декілька діб немає зв’язку", – кажуть у пресслужбі компанії.

Мережа БРСМ оснащена генераторами на 50%, однак найближчим часом понад 80% АЗС будуть з ними. Також генераторами облаштовані станції SOCAR.

До чого готуватися українцям взимку

Українці повинні готуватися до блекауту, але його може і не бути. А заклики масово виїжджати на зиму за кордон абсолютно недоречні.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу.

Він зазначив, що роль енергосектору в забезпеченні таких умов функціонування енергосистеми, щоб українці могли залишатися і зимувати в Україні.

"Заклики до якогось масового виїзду за кордон наразі недоречні... Далеко не факт, що нас чекає попереду блекаут", – сказав Кудрицький.

Глава Укренерго констатував, що в Україні дійсно є планові відключення споживачів. Але такі відключення намагаються зробити більш комфортними для громадян.

Водночас Кудрицький не береться прогнозувати, чи буде блекаут в Україні. Адже це залежить від того, скільки ракет долетить під час конкретного удару, куди вони влучать і яких пошкоджень буде завдано енергосистемі.

"Неможливо спрогнозувати, коли станеться блекаут і яка його ймовірність. Все залежить від того, чи триватимуть ракетні атаки, і якщо так – наскільки вони будуть успішними", – сказав очільник Укренерго.

Однак навіть, якщо блекаут буде, Кудрицький заспокоює – "це не кінець світу". Тобто навіть якщо енергосистема повністю буде пошкоджена, відразу почнеться її відновлення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, коли припиняться планові та аварійні відключення світла в Києві. Також ми розповідали, як готувати їсти, якщо у вас електроплита.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.