Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи – як президент змінив політику Заходу

Зеленський зміг переконати Європу в тому, що її майбутнє повʼязане з Україною, у що мало хто вірив до повномасштабного вторгнення РФ

Фото: Andrew Kelly для Reuters. Колаж: Pro Гроші

Європа почала переглядати свою політику завдяки Зеленському

Фото: Andrew Kelly для Reuters. Колаж: Pro Гроші

Американське видання Politico визнало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі.

Статтю про те, як Зеленський змінив Європу, опублікували на сайті видання.

"Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, починає серйозніше ставитись до обороноздатності, переосмислює політику в галузі торгівлі, розширення та енергетичної безпеки. Загалом відбувається переосмислення того, що означає бути європейцем. І всі ці зміни переважно відбуваються завдяки українському шоумену, який став президентом", – пишуть в Politico.

Illustrations by Peter Strain для Politico

Видання зазначає, що Україна не вперше за останні роки страждає від атак Росії. До цього РФ уже втручалася в результати президентських виборів, шантажувала постачанням газу та порушувала територіальну цілісність держави. Але раніше Європа майже ніяк не реагувала на Україну.

Основна причина, чому цього разу Європа не змогла залишитись осторонь, полягає в чинному президентові України. На відміну від попередніх лідерів держави, Зеленський зміг отримати довіру та захоплення на міжнародній арені.

Зеленському вдалося переконати Європу в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною. Це важливо, бо до повномасштабного вторгнення ніхто з європейських лідерів у це не вірив.

Завдяки комунікативним навичкам, Зеленському вдалося переконати Європу в тому, що партнерство з Росією – це помилка.

У виданні відмітили ефективне використання президентом України соціальних мереж, традиційних ЗМІ й таких культурних інституцій як Ґреммі та Каннський кінофестиваль. Завдяки цьому йому вдалося переконати лідерів думок, що його боротьба – це також і їхня боротьба.

Так, Зеленському вдалося переконати Європу робити те, що йому потрібно. Якщо потрібна зброя – він це отримає, навіть якщо це означає відмову від давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо Зеленський хоче санкцій проти Росії – він також їх отримає, навіть, якщо це спричинить енергетичну кризу в Європі. Президенту України навіть вдалося зрушити з мертвої точки питання щодо вступу країни до Євросоюзу.

Politico підсумовують, що в Україні є безліч внутрішніх проблем – високий рівень корупції, слабка економіка, розбіжності між україномовними та російськомовними громадянами. Але завдяки репутації прямолінійного військового президента Захід довіряє йому зброю, гранти та розвідувальну підтримку.

Яке визнання отримав Путін

Politico назвало президента Росії Володимира Путіна – невдахою року. Вони зазначають, що його повномасштабний наступ почав розвалюватися так само швидко, як і почався. Війська, які планували захопити Київ за три дні, зараз ледь можуть утримувати свої позиції на сході України.

Путін досі намагається повернути Росії статус великої держави, який країна мала в радянський період. Натомість своїми діями він лише послабив позиції РФ на міжнародній арені.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чим Європа замінює російський газ. Також ми розповідали, як залежність від російського газу вплинула на економіку Німеччини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.