Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заробити більше грошей не вийде? Коли брухт в Україні може подешевшати

Станом на вересень ціни на брухт не можуть порадувати українців, і не виключено, що найближчими місяцями ситуація не покращиться

Фото: Unsplash, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ціни на брухт в Україні ще можуть впасти до кінця 2023 року

Фото: Unsplash, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чорний брухт в Україні сильно подешевшав. Більш-менш стабільною залишається вартість деяких кольорових металів. Але на тлі падіння цін на металургійну продукцію у світі не виключено, що згодом показники засмутять українців ще більше.

Сайт Pro Гроші розповідає, коли в Україні може подешевшати брухт.

Формування ціни залежить від багатьох факторів, і досить вагомий з них – ситуація на світовому ринку. А там вже кілька місяців спостерігають стагнацію та сезонне зниження попиту на сталь. Закінчується третій квартал 2023 року, на який припав найменш активний імпорт і низькі запаси.

"Є певний обвал цін на сировину з огляду на зниження виробництва сталі в Китаї. Ціни на готову продукцію знижуються відповідно, але різними темпами залежно від регіону. В Європі та США цей тренд тільки намітився",зауважив головний аналітик ГМК-Центру Андрій Тарасенко.

Водночас аналітик "Укрпромзовнішекспертизи" Олег Гнітецький передбачає, що вересень і жовтень будуть останніми місяцями в поточному році, коли фіксуватимуть зниження вартості брухту. Ближче до кінця 2023 року ринок стабілізується, а з ним і ціни, оскільки виникне необхідність поповнювати запаси на зиму.

На попит у Європі, а значить – на вартість брухту в Україні, можуть у довгостроковій перспективі негативно вплинути такі фактори:

  • скорочення ділової активності через зростання цін на енергоносії;
  • зниження функціональності в будівельному секторі;
  • загальна невизначеність на ринку.

Отже, до листопада не варто очікувати дорожчання брухту. Швидше за все, ціни на більшість металів залишаться на поточному рівні або впадуть, залежно від рівня пожвавлення металургів. Але взимку передбачаються позитивні зміни та поступове збільшення вартості брухту.

Які ціни на золото в Україні

Раніше ми розповідали, що скільки коштує 1 грам золота в Україні. На цьому кольоровому металі можна непогано заробити, наприклад, здавши в ломбард, продавши колекціонерам чи на аукціоні. До всього, на початку вересня вартість різних проб досить непогана, особливо банківського металу, доведеного до найвищих світових стандартів (2 242,74 грн/грам).

Станом на 19 вересня закупівельні ціни на золото у брухті такі:

  • 333 проба: 770 грн/грам;
  • 375 проба: 860 грн/грам;
  • 500 проба: 1 145 грн/грам;
  • 583 проба: 1 350 грн/грам;
  • 585 проба: 1 350 грн/грам;
  • 750 проба: 1 725 грн/грам;
  • 900 проба: 2 075 грн/грам;
  • 916 проба: 2 115 грн/грам;
  • 999,9 проба: 2 242 грн/грам.

Найпростіший спосіб заробити на брухті золота – здати його в ломбард. Однак варто наперед дізнатися умови прийому, оскільки вони відрізняються залежно від місця. Пам’ятайте, що в загальну вагу, з якої визначають кінцеву суму, не включають каміння, наявне у прикрасах. Також перед тим, як піти у ломбард, бажано почистити своє золото, але слідкувати за його цілісністю.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який метал можна найдорожче здати на брухт і де його шукати українцям. Також ми повідомляли, що на чорному металі можна заробити грошей і розповідали, скільки коштує 1 кг брухту в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.