Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Який метал можна найдорожче здати на брухт і де його шукати українцям

Розповідаємо про один із найперспективніших металів з точки зору вигоди та затребуваності, який легко знайти навіть у домашніх умовах

Фото: Unsplash, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Мідь – один з найдорожчих кольорових металів

Фото: Unsplash, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Кольорові метали найкраще здавати на брухт, оскільки за них дають найвищі суми. Мідь користується шаленою популярністю у світі як матеріал для виробництва різноманітних комплектуючих, приладів, нею покривають поверхні меблевої фурнітури тощо.

Сайт Pro Гроші розповідає, де можна знайти мідь і за скільки вдасться її продати.

Скільки коштує 1 кг міді в Україні

Ціни кольорового брухту залежать від якості матеріалу, адже чим більше у металі домішок або забруднень, тим нижчою буде кінцева вартість. Також заробіток збільшується пропорційно обсягам, а не навпаки: тобто правила оптової торгівлі не діють. Звісно, на ціни також впливає ситуація на біржі в день прийому лому та загальний попит на конкретний метал.

Варто враховувати регіон, в якому ви плануєте продати брухт, адже показники відрізняються у кожній області України. Загалом середні ціни на 1 кілограм брухту міді (не засміченої) такі:

  • Київська область – 260-280 грн/кг;
  • Вінницька область – 250 грн/кг;
  • Запорізька область – 230-275 грн/кг;
  • Львівська область – 230-260 грн/кг;
  • Харківська область – 200-265 грн/кг;
  • Тернопільська область – 220 грн/кг;
  • Дніпропетровська область – 200-220 грн/кг;
  • Одеська область – 200 грн/кг.

Трохи менше пропонують за мідь у скловолокні – 190 грн/кг у середньому, та за стружку – 180 грн/кг.

 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші

Ціни брухту міді в Україні

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Ціни брухту міді в Україні

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Ціни брухту міді в Україні

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Ціни брухту міді в Україні

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Де знайти мідь українцям

На щастя, цього металу вдосталь у навколишньому середовищі. Тільки вдома можна відшукати достатню кількість матеріалу, якщо постаратися. Зокрема, мідь використовують у виробництві побутових приладів, а саме холодильників, пральних машин, фенів та ін. Чим старіша техніка, тим більший вміст сировини. Отже – вища ціна за брухт. У радянському ламповому телевізорі, який збирає пилюку в гаражі, закладено до 1,5 кг міді.

Якщо говорити про інтер’єр оселі, то варто звернути увагу на меблеву фурнітуру, а саме дверні ручки, замки, кріплення, гачки. Також матеріал міститься у деталях каналізаційної системи й інших сантехнічних виробах.

Щодо предметів декору, можна перевірити на мідь кухонне начиння, старі монети, сувенірну продукцію, статуетки, медалі. Деякі музичні інструменти теж містять трохи цього металу.

Як ще можна вигідно позбутися брухту

Раніше ми розповідали, що необов’язково звертатися до компаній, які займаються повторним переробленням металів, аби заробити на брухті. Деякі старі речі можна більш вигідно продати в інших місцях. Наприклад, зламану техніку приймають у майстернях, причому подекуди пропонуючи вищі ціни, ніж дають фірми.

Якщо мова про колекційні речі, зокрема старовинні монети, спробуйте продати їх на онлайн-аукціонах. Такий спосіб дозволить заробити у кілька разів більше, адже колекціонери полюють за унікальними виробами й можуть погодитися на високу вартість.

Нарешті, користуйтеся порталами оголошень, зокрема OLX. Там ви матимете змогу самостійно встановлювати цінові показники на свій товар і чекати, поки знайдеться покупець, який не пошкодує грошей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що на чорному металі можна заробити грошей і розповідав, скільки коштує 1 кг брухту в Україні. Також ми повідомляли, який брухт можуть дорого здати українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.