Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залужний "задонатив" на ЗСУ 1 млн доларів – звідки взяв таку суму

Головнокомандувач української армії передав гроші на потреби війська без жодних сумнівів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Залужний передав 1 млн доларів на ЗСУ

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний отримав у спадок 1 мільйон доларів та передав ці кошти на потреби української армії.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, Залужний отримав спадок від американця українського походження Григорія Степанця. Про це повідомила родина Степанця.

На початку січня головнокомандувач ЗСУ пожертвував всю суму на потреби української армії.

У відповідь на запит "Української правди" у пресслужбі ЗСУ підтвердили цю інформацію про те, що Степанець дійсно залишив Залужному спадок в 1 мільйон доларів.

"Генерал Залужний спрямував ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року", – йдеться в повідомлення.

Сам Залужний зазначив, що не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком.

"Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо", – пояснив головнокомандувач ЗСУ та подякував українцям, які допомагають армії.

Хто такий Григорій Степанець

Чоловік народився 1938 року у Вінниці. Його батько загинув у Другій світовій війні, а Григорій з матір'ю були евакуйовані на Урал, де перебували до кінця війни.

Згодом Степанець повернувся до Вінниці. Вижити йому з матір'ю вдалося лише завдяки тому, що дядько, який воював (був поранений і втратив ногу), ділився з ними військовим пайком.

В 1956 році Степанець вступив до Московського державного університету імені М.В. Ломоносова. Там здобув ступінь магістра з математики, ступінь магістра з хімії та ступінь кандидата наук з фізичної хімії. Вільно володів українською, російською, німецькою, італійською та англійською мовами.

Працюючи в Геофізичному науково-дослідному інституті в Москві, він підписав листа на підтримку дисидентів і невдовзі був звільнений радянською владою за сфальсифікованим приводом. Пізніше його переслідувало КДБ, і він не міг працювати. Подав заявку на отримання виїзної візи, але йому відмовили.

Після приходу Горбачова до влади, Степанець отримав дозвіл виїхати з Радянського Союзу.

У 1989 році він приїхав до США і почав працювати в Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, розробником програмного забезпечення. Разом з іншим розробником програмного забезпечення вони винайшли патент, переданий Microsoft на декодування кодів даних змінної довжини.

Раніше ми писали про те, що Залужний попередив українців про нові плани росіян. Також ми повідомляли, що Залужний підтримав посилення відповідальності за дезертирство.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.