Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україні потрібна не мобілізація – Залужний про потреби ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що потрібно Україні для того, щоб вийти на рубежі 23 лютого

Фото: Zuma/Eyevine, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Залужний дав інтерв'ю The Economist

Фото: Zuma/Eyevine, Міністерство оборони України. Колаж: Pro Гроші

Українській армії не потрібна додаткова масштабна мобілізація. Зараз найбільша потреба у зброї.

Про це розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist.

"Ми вже проводимо мобілізацію в тому вигляді, в якому вона є. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що я маю. Я маю достатньо. Мені не потрібно ще сотні тисяч", — зазначив Залужний.

За його словами, українській армії потрібні танки, бронетранспортери та БМП. Також вкрай необхідні боєприпаси.

Для того щоб Україна змогла вийти на рубежі 23 лютого, нам потрібно:

  • 300 танків;
  • майже 700 бойових машин піхоти;
  • 500 гаубиць.

Росія готується до повторного наступу?

Залужний розповів, що не сумнівається в тому, що росіяни спробують удруге захопити Київ.

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн — все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2—1,5 млн осіб. Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", — зазначив генерал.

Залужний зазначив, що українцям потрібно бути готовими, що новий наступ може відбутися в лютому, у кращому випадку в березні, а в гіршому наприкінці січня. Це може початися не на Донбасі, а з напрямку Білорусі або навіть з півдня.

"Росія готується 100%. Також вони готують боєприпаси, не дуже хороші, але все ж. Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво. І бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким. Навіть якщо мобілізують ще мільйон чоловіків, щоб кидати трупи, як це робив Жуков (радянський воєначальник часів Другої світової війни), це все одно не принесе їм бажаного результату", – зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому наступні пів року війни будуть вирішальними. Також ми розповідали, як зміняться правила бронювання працівників під час мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.