Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За кулісами ШІ: на які питання ChatGPT ніколи вам не дасть відповіді

Люди полюбляють даний чат-бот, адже думають, що він може відповісти на все, однак це не зовсім так

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

ШІ може замінити деякі професії

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

ChatGPT став доволі потужним інструментом, яким користуються українці, аби знайти відповіді на безліч питань. Однак так може бути не завжди, адже у даного чат-бота є недоліки, які можуть вплинути на вашу роботу з ним.

Про це пише НВ.

Не має актуальної інформації

Хоча ChatGPT може багато що, його база знань не оновлюється в режимі реального часу. Чат-бот має доступ до даних лише до вересня 2021 року. Саме тому дана програма не зробить вам будь-які прогнози, а якщо і надасть інформацію, то лише застарілу.

Пропаганда заподіяння шкоди

ChatGPT сприяє безпечній взаємодії з користувачем, тому чат ШІ не розглядатиме запити, які пропагують заподіяння шкоди, самоушкодження або будь-яку незаконну діяльність.

Особиста думка

Даний чат-бот ніколи не буде вас осуджувати й давати особисту оцінку вашим діям. Життєві рішення, суб'єктивні думки чи особистий вибір залишаються на ваш розсуд.

Тобто, ви не можете запитати у ChatGPT, за якого політичного кандидата проголосувати, яку музику слухати чи які рішення вам слід прийняти у своїй кар'єрі.

Пошук вебрезультатів

ChatGPT — це не пошукова система. Саме тому ви не можете попросити його знайти щось для вас, як Google або Bing.

Загалом даний чат-бот нічого не бере в Інтернеті, адже коли ви ставите йому запитання, то він намагається на нього відповісти лише користуючись інформацію, на якій він навчався.

Яких фахівців може замінити ШІ

Сайт Pro Гроші також вже розповідав вам про те, що під загрозою зникнення 10 професій, побудованих на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації тощо. Близько 300 мільйонів працівників можуть втратити роботу через генеративний штучний інтелект.

Загалом йдеться про:

  • роботу в ЗМІ (журналісти, редактори, СЕО);
  • технічні спеціальності (програмісти, кодери, аналітики даних, інженери-програмісти);
  • маркетологів;
  • роботу в галузі юриспруденції (помічники юристів, параюристи);
  • фінансові вакансії (консультанти та аналітики);
  • трейдерів;
  • викладачів;
  • бухгалтерів;
  • графічних дизайнерів;
  • спеціалістів служби підтримки.

Більше про те, як саме штучний інтелект замінить даних спеціалістів, читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Як поговорити з ШІ через відеодзвінок

Раніше ми вже писали, що люди вже можуть спілкуватися з чат-ботом, як зі справжньою людиною через відеодзвінок. У додатку ви помітите віртуального персонажа – дівчину Енні. Їй прямо можна поставити всі питання.

Та у майбутньому розробники планують зробити звучання більш реалістичним. Більше інформації ви знайдете в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи може ChatGPT допомогти вам із грошима і розповідав про особистий досвід редакції. Також ми повідомляли, що користувачі ChatGPT можуть отримати до 20 000 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.