Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Душевна розмова з ChatGPT: як можна поговорити з ШІ через відеодзвінок

Розмовляти зі штучним інтелектом в режимі реального часу можуть лише власники iOS-пристроїв

Фото: Pexels, скрін. Колаж: Pro Гроші

З ChatGPT можна розмовляти по відео за допомогою додатку

Фото: Pexels, скрін. Колаж: Pro Гроші

Новітні розробки, пов’язані зі штучним інтелектом, не перестають дивувати пересічних людей. Тепер з чат-ботом ChatGPT можна спілкуватися як з реальною людиною через відеодзвінок.

Таку можливість надає додаток на смартфони і комп’ютери Call Annie.

Розробка компанії Animato.Ai базується на ChatGPT, тобто так само генерує інформацію та навчається на основі даних. Зовні інструмент має вигляд віртуального персонажа – дівчини Енні, якій можна задавати запитання та слухати відповіді, як це робить чат-бот текстовими повідомленнями.

Відомо, що знання Енні не поширюються далі 2021 року. Також наразі вона може плутати слова чи вимову, втім після виправлення одразу вчиться. Додаток генерує відносно вільну розмову, проте інколи голос звучить надто роботизовано, на що особливо вказують неприродні паузи між фразами. Але розробники запевняють, що будуть доопрацьовувати інструмент, щоб зробити звучання більш реалістичним.

Користувачі, які вже випробували Call Annie, зауважують, що так отримувати інформацію швидше та простіше, ніж писати текст чат-боту. Але спілкування виглядає дещо моторошно і нагадує сюжет фантастичних фільмів. Звісно, це враження початкове і з часом зникає.

Поки що додаток працює лише на смартфонах з iOS 16 та комп'ютерах із macOS 13, оскільки вимагає "важких" алгоритмів перетворення тексту в візуальні ефекти в режимі реального часу. Це відбувається за допомогою нейронного двигуна Apple Neural Engine.

Інструмент повністю безплатний і навіть розуміє українську мову. Втім відповідає лише англійською, італійською та іспанською. Тож можна використовувати Енні як помічника у вивчені іноземних мов.

Оновлення у ChatGPT

Відтепер чат-бот дозволяє користувачам працювати у режимі інкогніто, тобто історія листування не зберігатиметься. Водночас такі бесіди не допомагатимуть штучному інтелекту навчатися та модернізуватися. За словами розробників, нововведення захищатиме персональні дані, хоч дозволятиме відстежувати зловживання з боку юзерів.

Також невдовзі з'явиться підписка для бізнесу, яка автоматично відключатиме функцію навчання ШІ під час листування. Користувачі зможуть отримати розширені послуги з управління особистими даними. Нагадаємо, Італія заблокувала ChatGPT (перша в Європі) через занепокоєння у використанні нейромережею даних сотень мільйонів людей.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи може ChatGPT допомогти вам із грошима і розповідав про особистий досвід редакції Pro Гроші. Також ми повідомляли, що користувачі ChatGPT можуть отримати до 20 000 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.