Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З порту "Одеса" відправилась велика партія зерна – скільки суден вийшли в море

У Міноборони Туреччини розповіли подробиці про роботу зернового коридора 19 вересня

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна продовжує експорт врожаю

Фото: Уніан, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З Українських чорноморських портів ранком 19 вересня вирушило ще шість суден з агропродукцією.

Про це повідомляє Міністерство оборони Туреччини у Twitter.

"У межах відвантаження зерна з портів України вирушили ще 6 запланованих на сьогодні суден", - йдеться у повідомленні.

Зерновий коридор

Повномасштабна війна РФ проти України заблокувала експорт зернової продукції, через що над деякими країнами навіть нависла загроза реального голоду.

Шляхом переговорів, 22 липня Україна, ООН, Туреччина та Росія підписала так звану "зернову угоду", яка передбачає забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів:

  • "Одеса";
  • "Чорноморськ";
  • "Південний".

Очікувалося, що перший рейс відбудеться вже наступного дня, однак РФ у відповідь на угоду, 23 липня вдарила по порту "Одеса" крилатими ракетами "Калібр".

Перший корабель із вантажем вирушив з порту Одеси 1 серпня, а 6 серпня в акваторію зайшло перше з 24 лютого судно на завантаження. Таким чином коридор запрацював в обидва боки.

Наразі кількість курсуючих з українських портів вимірюється десятками, однак у країні-агресорці почали виказувати невдоволення роботою зернового коридору.

Диктатор Путін заявив, що експорт нібито відбувається виключно в країни Європи, а не в голодуючі країни Африки та Азії. У МЗС Україні ці звинувачення відкинули, а голова відомства Дмитро Кулеба повідомив, що це дозволило знизити ціни на пшеницю мінімум на 5%.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який неприємний сюрприз підготувала Туреччина для росіян і розповідали, що буде з експортом українського зерна і світовими цінами на пшеницю.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.