Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З 1 січня окупанти заборонили обіг гривні: де українців переслідують за нацвалюту

Росіяни слідкують, аби гривню більше не приймали, та ведуть справжнє полювання під дуже жорстку відповідальність

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Жителів тимчасово окупованої Херсонської області росіяни переслідують за обіг гривні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Від 1 січня окупаційна влада Херсонщини заборонила використання гривні на частині захопленої території. Також росіяни полюють на людей, які обмінюють національну валюту.

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Соболевський зазначив, що з 1 січня 2023 року загарбники на частині тимчасово окупованої Херсонщини заборонили використовувати гривню. Також росіяни слідкують, аби національну валюту більше не приймали.

"Крім того, справжнє полювання вони влаштували за людьми, які здійснювали обмін валют. Зрозуміло, що нелегально, але це давало можливості обмінювати на гривню рублі, які отримували люди. Ті ж самі люди надавали послуги, коли їм можна було перерахувати на картку кошти, вони видавали готівку. Зрозуміло, що наша банківська система там взагалі не працює. Зараз за цими людьми йде справжнє полювання під дуже жорстку відповідальність", — зазначив заступник голови Херсонської обласної ради.

Нагадуємо, що 23 травня в пропагандистських каналах опублікували указ так званого голови Херсонської обласної адміністрації Володимира Сальдо про бівалютну зону в області. Відтоді одночасно із гривнею почав ходити також російський рубль.

Чому 2023 рік може бути переможним для України

Нагадаємо, що начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов прогнозує, що 2023 рік принесе Україні перемогу.

Представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону пояснив, що такі прогнози базуються на розвідданих, а також на аналізі обставин на полі бою та міжнародної ситуації.

Своєю чергою Юсов звернув увагу, коли представник розвідки, а особливо очільник розвідки говорить якісь речі, то "це не стосується прогнозу, умовно, погоди чи гороскопу".

"Це стосується чіткої інформації, яка базується на розвідданих, на аналізі ситуації на полі бою, міжнародної ситуації. Тому, безумовно, слова Буданова про позитивні зрушення на фронті — ті, які пролунали ще влітку про події восени й в багатьох інших випадках, — це інформація, яка підтверджується життям і практикою", – каже Юсов.

Свого часу Буданов вже неодноразово попереджав про повномасштабне вторгнення росіян, на яке в підсумку РФ і наважилась.

Юсов стверджує, що є всі ознаки того, що і завдяки діяльності українських Сил оборони, і завдяки допомозі наших партнерів, і власне через ті процеси внутрішні, які відбуваються у РФ, в ГУР можуть сміливо стверджувати, що 2023 рік буде переможним.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи лежить на роботодавцях відповідальність за життя людей, які знаходяться в офісі, магазині чи коворкінгу та не хочуть спускатися до укриття під час тривоги. Також ми розповідали, що буде з курсом долара у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.