Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Що чекає на Росію

Розповідаємо, у чому полягає важливість резолюції щодо визнання Росії державою-терористом

Фото: Unsplash, Oleksandr Prokopenko. Колаж: Pro Гроші

Резолюцію підтримали 494 депутати Європарламенту

Фото: Unsplash, Oleksandr Prokopenko. Колаж: Pro Гроші

Європейський парламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Відповідну резолюцію ухвалили у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту.

Про це повідомили у пресслужбі Європейської народної партії.

Підтримали документ 494 депутати, проголосували проти – 58, утримались від голосування – 44.

Про що йдеться в резолюції

Депутати Європарламенту закликають ЄС та його країни-члени розробити законодавчу базу, згідно з якою застосовуватимуть санкції проти російського режиму.

"Нам потрібно створити спеціальний міжнародний трибунал для злочину агресії. Це єдиний інструмент, який спрямований безпосередньо на злочини Путіна. Це також має показати як Путіну, так і його еліті, що після війни не буде можоивості повернутися до звичайного бізнесу", – зазначено в дописі.

Кореспондент Укрінформу повідомляє, що документ закликає Раду ЄС включити так звану групу Вагнера та інші мілітаризовані угруповання, що фінансуються Росією, до переліку осіб, груп та установ, що залучені до терористичної діяльності і на яких поширюються відповідні санкції ЄС.

Євродепутати наголосили на необхідності притягнення до відповідальності тих держав, недержавних гравців та окремих осіб, які підтримують та роблять можливою збройну агресію росії, а також посилюють її військові потужності.

Європейські депутати закликали ЄС та країни-члени заборонити публічне використання будь-якої символіки, що пов’язана із російською військовою агресією та тим чи іншим чином виправдовує або підтримує такі злочинні дії.

Позиція НАТО щодо Росії

До цього, 21 листопада, Парламентська асамблея Північноатлантичного альянсу (НАТО) також визнала Росію державою-терористом та закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

"Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації. Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО", — заявив голова постійної делегації України в асамблеї Альянсу Єгор Чернєв.

За його словами, резолюція містить низку важливих рішень:

  • збільшення постачання Україні озброєння;
  • розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;
  • створення механізму стягнення репарацій з Росії.

Окрім того, у резолюції закріплений принцип про те, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Раніше сайт Pro Гроші писав, на яку суму Росія випустила ракет 15 листопада. Також ми розповідали, коли почнуть працювати санкції проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.