Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ЄІБ перерахував Україні 550 млн євро − на що підуть кошти

Загалом від ЄІБ та Єврокомісії Україна отримала 1,05 мільярда євро

Фото: Кабмін, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

ЄІБ допоможе у відновленні енергетичної інфраструктури

Фото: Кабмін, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Європейський Союз спільно з Європейським інвестиційним банком допоможуть Україні у відновленні енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні Європейський інвестиційний банк перерахував нашій країні додаткові 550 млн євро. Кошти допоможуть, зокрема, покрити витрати на ремонт пошкоджених об'єктів енергетичної інфраструктури та підтримати стабільність української електромережі", – написав він.

Також допомогу спрямують на відновлення надання муніципальних та базових послуг населенню у громадах.

Шмигаль додав, що загалом за два місяці в межах пакета Екстреної підтримки від ЄІБ та Єврокомісії Україна отримала 1,05 млрд євро. Ще 540 млн євро виплатять шляхом відновлення фінансування спільних проєктів.

"Вдячний Європейському інвестиційному банку та Європейській комісії за послідовну підтримку. Очікуємо, що ЄІБ і ЄС будуть одними з лідерів у масштабній післявоєнній відбудові, економічному відновленні та фінансуванні розвитку інфраструктури нашої країни", – зазначив очільник уряду.

Нагадаємо, також Україна отримає від Світового банку 529,9 млн доларів додаткового фінансування для нагальних потреб.

Ці кредитні кошти нададуть Україні на пільгових умовах під гарантії Великої Британії та Данії: термін погашення кредиту – 19 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

Також ми писали, що Сполучені Штати готові надавати Україні фінансову допомогу у розмірі 1,5 мільярда доларів на місяць під час війни проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.