Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На 19 років у кредит: Україна отримає від Світового банку близько півмільярда доларів

Міністерство фінансів України підписало відповідну угоду зі Світовим банком

Фото: УНІАН, Мінфін. Колаж: Pro Гроші

Україна отримає від Світового банку додаткове фінансування

Фото: УНІАН, Мінфін. Колаж: Pro Гроші

Україна отримає від Світового банку 529,9 млн доларів додаткового фінансування для нагальних потреб.

Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Так, глава українського відомства Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Україна, Білорусь та Молдова) Аруп Банерджі підписали відповідну угоду.

Сума позики складає 529,9 млн доларів. Ці кредитні кошти нададуть Україні на пільгових умовах під гарантії Великої Британії та Данії: термін погашення кредиту – 19 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

"Ми вдячні Урядам Великої Британії та Данії, а також команді Світового банку за потужну підтримку з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Залучені кошти дозволять зберегти дієвість та стійкість функціонування української системи державного управління, надалі фінансувати нагальні соціальні потреби в умовах воєнного стану", - зазначив під час підписання Сергій Марченко.

У Мінфіні уточнили, що кошти позики спрямують до загального фонду Державного бюджету України на відшкодування виплат на оплату праці співробітників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, підтримку малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Нагадаємо, у вересні Міжнародна фінансова корпорація, що входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в економіки України та Молдови. Гроші спрямують через цільовий фонд загальним об’ємом в 200 млн доларів, яким керує американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.