Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світовий банк вперше з початку війни виділив гроші для інвестицій в Україну: на що вони підуть

В українському уряді називають такий крок позитивним сигналом для інших потенційних інвесторів

Колаж: Pro Гроші

Світовий банк виділив гроші для інвестицій в Україну

Колаж: Pro Гроші

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), що входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в економіки України та Молдови. Гроші будуть спрямовані через цільовий фонд загальним об’ємом в 200 млн доларів, яким керує американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства економіки.

Як повідомляється, Horizon Capital інвестуватиме у швидкозростаючі технології, а також експортно-орієнтовані компанії, що працюють переважно в Україні та Молдові. Це будуть перші інвестиції IFC в Україну з початку повномасштабної війни, що розпочалась у лютому 2022 року.

Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що цей крок стане позитивним сигналом і для інших потенційних інвесторів.

"Це знакова подія – незважаючи на війну IFC приймає рішення виділити гроші для інвестицій в Україну. Це має стати позитивним сигналом і для інших потенційних інвесторів: в українську економіку можна і треба починати вкладати гроші вже зараз", – заявила Свириденко.

Специфіка роботи Horizon Capital така, що компанія зазвичай інвестує приблизно по 10-30 мільйонів доларів в компанії з вартістю приблизно 50-150 млн доларів. Інвестфонд зосереджується на підприємствах сектору інформаційних технологій (ІТ), електронної комерції, інноваційних споживчих товарів і фінтех секторі.

Перспектива інвестицій в Україну

Очікується, що разом з IFC до інвестицій в Україну найближчим часом приєднаються й інші потенційні інвестори, серед яких такі банки і фонди:

  • Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР),
  • Німецька корпорація з інвестицій та розвитку (DEG),
  • Швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються (SIFEM),
  • Голландська фінансова компанія для країн, що розвиваються (FMO),
  • Western NIS Enterprise Fund, Фонд Рокфеллера та інші.

Раніше ми писали, що Місія МВФ розпочне роботу над новою спеціальною програмою з Україною вже в жовтні. Київ очікує до кінця 2022 року отримати нову програму з МВФ на 15–20 млрд доларів.

Також сайт Pro Гроші писав, що Рада ЄС у терміновому порядку прийняла офіційне рішення про надання Україні додаткової макрофінансової допомоги у розмірі 5 млрд євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.