Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

США готові допомагати економіці України на $1,5 млрд щомісяця – Bloomberg

Сполучені Штати хочуть спрямовувати Україні $1,5 млрд фіндопомоги щомісячно до кінця війни

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

США хочуть спрямовувати Україні фіндопомогу

Фото: УНІАН, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Сполучені Штати готові надавати Україні фінансову допомогу у розмірі 1,5 мільярдів доларів на місяць під час війни проти Росії. Також США готові підштовхувати своїх європейських союзників до надання подібних сум.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані з цим питанням.

Так, адміністрація Байдена, яка минулого тижня підписала гранти на суму 4,5 мільярда доларів США на решту року, провела розмови з офіційними особами Європейського Союзу, зокрема, в останні дні, і наполягала на тому, щоб Європа зробила більше.

За словами одного з джерел, поки ЄС внутрішньо торгується щодо виконання попередніх зобов’язань, союзники обговорюють більш регулярний механізм, який допоможе зберегти економіку України на плаву, оскільки війна затягується.

Офіційних осіб попереджали, що в Конгресі будуть зростати вимоги, чиє схвалення потрібне для довгострокової підтримки, щодо більшого розподілу тягаря між союзниками.

Міжнародний валютний фонд раніше заявляв, що Україні потрібно близько 5 мільярдів доларів щомісяця, щоб покривати основні послуги та підтримувати економіку.

Міністр фінансів Сергій Марченко повідомляв, що Україна отримала близько 2 мільярдів доларів допомоги минулого місяця проти 4,7 мільярдів доларів у серпні.

Військова допомога від США

У середині вересня президент США Джо Байден підписав розпорядження про надання Україні близько $600 мільйонів доларів військової допомоги.

З початку повномасштабного вторгнення Росії, США виділили Україні вже 15,1 мільярдів доларів.

Яку саме зброю США передадуть Україні, читайте у нашому матеріалі.

    google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

    Стрічка новин

    Дивитися всі

    Ексклюзив редакції

    Дивитися всі
    Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.