Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Японія розширила санкції проти Росії на фоні ядерного шантажу: що в списку заборон

Поряд із забороною експорту Японія розширила список організацій, які попали під санкції

Колаж: Pro Гроші

Хірокадзу Мацуно рохзповів про санкції на експорт, що стосуються Росії

Колаж: Pro Гроші

Як відповідь на ядерний шантаж Росії Японія вирішила повністю заборонити експорт товарів, що пов’язані з хімічною зброєю.

Про це повідомив секретар японського уряду Хірокадзу Мацуно, передає Reuters.

20 вересня влада РФ оголосила, що планує провести фейкові референдуми, на яких буде вирішена доля окупованих територій України – чи ввійдуть вони до складу Росії. Пізніше Володимир Путін заявив, що будь-які воєнні дії у тих регіонах, які стануть частиною РФ, будуть розглядатися як агресія всій Росії.

Тоді ж він вкотре використав у якості шантажу можливості ядерної зброї. Звісно, такий шантаж не сподобався усьому цивілізованому світу. Зокрема, Америка запевнила: якщо буде застосована ядерна зброя на території України, Росію чекатиме катастрофічна відповідь.

Японія приєдналася до підтримки та спільно з країнами "Великої сімки" (G7) виступила з заявою, у якій засудила ескалаційні рішення Росії. Також міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі анонсував нові санкції у відповідь на оголошення референдумів.

Які заборони торкнулися Росії

Влада Японії вирішила розширити антиросійські санкції через вторгнення до України та у світлі останніх заяв Володимира Путіна. Так, країна заборонила експорт товарів, що мають зв'язок з хімічною зброєю.

Додатково до цього рішення збільшився список організацій, які підпадають під заборону на експорт. Це, зокрема, 21 російська організація, куди входять наукові лабораторії. Офіційний перелік оголосили на засіданні кабінету міністрів у понеділок, 26 вересня. Про підготовку подібних заходів було оголошено ще минулого тижня.

Хірокадзу Мацуно прокоментував спільні з міжнародною спільнотою рішення, які передбачають підтримку України, та запевнив, що стурбованість Японії можливим застосуванням ядерної зброї буде проявлятися не лише на словах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що останній великий банк РФ можуть відключити від SWIFT. Також ми повідомляли, що РФ тримає Європу на голці дешевих енергоносіїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.