Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Брати не можна, це на Новий рік!" – які продукти купити зараз, поки не зросла ціна

Зазвичай товари в магазинах значно дорожчають в останні дні перед Новим роком

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Які продукти на Новий рік краще купити завчасно, щоб не переплатити

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фінансово грамотну людину визначає зокрема й той факт, що вона завчасно готується до святкування Нового року. Це період, коли в сім’ях готують велику кількість різноманітних страв — традиційних і новаторських. На покупку продуктів витрачається чимало коштів і часу, тож зазвичай господарі складають список необхідного завчасно і ділять весь перелік на кілька походів у супермаркет.

Якщо ж купувати їжу в останні дні перед Новим роком, ви ризикуєте значно переплатити, бо ритейлери підвищують ціни через значний ажіотаж і максимальний попит. Щоб зекономити на святкуванні, рекомендуємо запастися деякими товарами заздалегідь, коли їхня вартість ще стабільна.

Сайт Pro Гроші розповідає, які продукти варто купити ще за тиждень до 31 грудня, аби не витратити всі гроші з гаманця.

За чим піти в магазин, коли до Нового року залишається тиждень

  • Солодощі

Звісно, шоколад теж має термін придатності, але за 7 днів з ним нічого поганого не станеться, окрім значного дорожчання. Зберігайте цукерки при температурі від 5 до 22° С, щоб смак не втратив унікальні особливості та залишився максимально насиченим. І не тримайте солодощі в холодильнику, бо погіршується якість виробів.

  • Алкогольні напої

Шампанське – чи не перший товар, на який змінюється цінник перед новорічними святами. Така доля не оминає будь-який алкоголь, адже його купують у великій кількості. Терміну придатності немає, тому хоч за тиждень, хоч за місяці закупіть весь необхідний асортимент, аби не переплатити за і так недешеві марки. Умови зберігання також важливі, зокрема для коньяку, смак якого нещадно погіршиться через неправильне середовище.

  • Ікра

Залежно від якості продукту термін зберігання у закритій упаковці – до року. Головне – поставити ікру в найхолодніше місце, але не в морозильну камеру. Якщо придбаєте кілька баночок червоної ікри заздалегідь, зможете поласувати делікатесом і порадувати його ніжним смаком усіх гостей.

  • Консервовані овочі

Традиційно на новорічному столі повинні бути салати, без них не обходиться жодне святкування. Часто у складі страв є консервований горошок, кукурудза, квасоля, оливки тощо. Банки з овочами можна без остраху купити раніше, їх дозволено зберігати у закритому вигляді від 2 до 4 років. А маринади й тунець – інгредієнти, які додають унікальні смакові нотки салатам. При купівлі обов’язково звертайте увагу на зовнішній вигляд банок: на тарі не повинно бути іржі, здуття, тріщин і вм'ятин.

  • Заморожене м'ясо та риба

Без гарячих страв неможливо уявити жодне застілля, традиційними українськими варіантами вважають запечену птицю або рибу. У морозилці свинину можна зберігати при температурі -14-18° С від 6 місяців, а курку та яловичину – 12 місяців. Різні види морських риб дозволено тримати у камері від 4-6 місяців. Щоправда, у скумбрії термін становить 2 місяці.

  • Сир і копчені ковбаси у вакуумній упаковці

Якщо не чіпати плівку, то ці продукти здатні протриматися у холодильнику близько місяця. Аби зберегти смакові якості, загорніть їжу в пергаментний папір. Бажано не морозити сир і ковбасу, бо навіть пергамент не допоможе зберегти копчений смак, а сир взагалі втратить тверду структуру. Під час купівлі оглядайте упаковку: всередині не повинно бути рідини чи повітряних бульбашок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що буде з цінами на продукти у 2023 році. Також ми повідомляли, які продукти найнебезпечніші під час відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.