Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як зарядити телефон без світла: топ-5 способів

Розповідаємо різні способи, як можна підзарядити телефон, якщо немає електрики

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Зарядити телефон можна, наприклад, у машині

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Унаслідок численних масованих атак з боку РФ по українським містам, часто трапляються довготривалі перебої у постачанні електроенергії. На тлі цього виникають також і серйозні проблеми із мобільним зв'язком.

Розповідаємо, як можна зарядити телефон за відсутності електрики, щоб довше залишатися на зв'язку.

Найбільш очевидний спосіб – зарядити телефон від повербанка. Звісно, треба завчасно потурбуватися про те, щоб зовнішній акумулятор сам був заряджений.

Також, якщо є можливість, варто придбати додатковий потужний повербанк на випадок довготривалих відключень. До речі, ми робили огляд потужних повербанків, де зібрали їхні характеристики та ціни.

Наступний спосіб зарядки – живлення від ноутбука. Це не швидкий процес, але на найважливіші функції заряду вистачить. Тож, цей варіант підійде, якщо вам критично важливо мати саме заряджений телефон, а не ноутбук.

Ще один спосіб, схожий за своїм принципом з попереднім – зарядка від колонки. Якщо вдома є потужна колонка, підключіть її кабелем до телефону. Пам'ятайте, що цей метод теж не здатний зарядити телефон на тривалий час.

Доволі ефективним способом зарядки є машина. Якщо у вас чи ваших сусідів є автомобіль, зарядити батарею буде простіше, адже автомобільну зарядку має кожен власник машини. Можете також купити собі швидкісну зарядку, щоб скоротити час перебування в машині (якщо вам не потрібно кудись їхати, наприклад).

П'ятий спосіб зарядки менш росповсюджений. Це велосипедний генератор. Мініатюрний генератор розміщений у колесі. Акумулятор заряджається від руху велосипеда. Тож, його можна зарядити, потім зняти й взяти з собою до бомбосховища або підвалу.

Нагадаємо, у Держспецзв'язку наголошували, що українці можуть вплинути на стабільну роботу мобільного інтернету та знизити навантаження на мережі. Саме тому людей просять тимчасово обмежити використання трафіку.

Також у Держспецзв'язку опублікували рекомендації, як налаштувати та використовувати смартфон, щоб максимально довго залишатись на звʼязку.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що влада розмірковує над тим, як забезпечити громадян максимально сталим звʼязком під час відключень електроенергії. Зокрема, розглядають можливість використання Tesla Powerwall та Starlink.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.