Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві після ракетних ударів виникли проблеми з мобільним зв'язком – у Київстарі спростовують

Звичний режим роботи телекомунікаційних мереж відновлюється відразу після стабілізації електропостачання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Користувачі Київстару скаржаться на проблеми зі зв'язком

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Користувачі Київстару скаржаться на проблеми із мобільним зв'язком у столиці, водночас оператор зазначає, що мережа працює штатно.

Про це Київстар розповів агентству Інтерфакс-Україна.

"Ні, не підтверджено. Зараз зв'язок є. Робота мобільного зв'язку й інтернету залежить від стабільного електропостачання в енергомережах. Базові станції мобільного зв'язку обладнані автономними батареями й у випадках нетривалих аварійних ситуацій можуть працювати впродовж кількох годин залежно від навантаження на мережу", – прокоментували в пресслужбі оператора.

У Київстарі також зазначили, що робота важливих структурних компонентів мережі, зокрема, комутаторів й вузлових базових станцій, додатково забезпечується за допомогою стаціонарних дизель-генераторів, а на випадок масштабних відключень електроживлення фахівці компанії доставляють до базових станцій і технічних майданчиків пересувні дизель-генератори.

Звичний режим роботи телеком-мереж відновлюється відразу після стабілізації електропостачання.

У Київстарі також порадили абонентам, які мають труднощі зі зв'язком, переключитися на національний роумінг.

Чому під час відключень електроенергії зникає мобільний зв'язок

Оператори пояснили, що робота обладнання мобільного звʼязку та інтернету залежить від електропостачання. Усі базові станції оснащені резервними джерелами живлення. Це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. У середньому вони можуть забезпечувати роботу протягом 4-5 годин після вимкнення електроенергії.

Після відключення електроенергії, мобільна мережа автоматично переходить на резервні джерела і продовжує працювати. Якщо за цей час живлення не з’являється – доводиться переходити на генератори.

Розповідаємо детальніше, як зв'язок залежить від електроенергії.

Нагадаємо, у Держспецзв'язку наголошували, що українці можуть вплинути на стабільну роботу мобільного інтернету та знизити навантаження на мережі. Саме тому людей просять тимчасово обмежити використання трафіку.

Також у Держспецзв'язку опублікували рекомендації, як налаштувати та використовувати смартфон, щоб максимально довго залишатись на звʼязку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.