Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як розбагатіти та не впасти з вершини: 6 фільмів-історій успіху реальних людей

Ці кінострічки здатні не лише зацікавити сюжетом, але й запалити мотивацією

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Фільми про багатіїв, зняті на основі реальних подій

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

У світі чимало багатих людей, які викликають заздрість своїм фінансовим становищем. Проте мало кого цікавить, який шлях довелося пройти мільярдерам, аби опинитися на вершині світу. Особливо у випадку, якщо всі статки накопичувалися з нуля. Життя у таких багатіїв складається по-різному: від невдач до створення стартового капіталу та отримання перших прибутків.

На щастя, існує мистецтво кіно, яке здатне передати на екрані весь спектр доленосних подій, що відбувалися з фінансовими магнатами. Вони здатні мотивувати, але показують зворотну сторону багатства.

Сайт Pro Гроші рекомендує до перегляду шість фільмів про накопичення грошей з нуля, що взяли за основу реальні події та справжніх людей.

"Соціальна мережа", 2010

Режисер Девід Фінчер створив біографічну драму про започаткування соціальної мережі Facebook – однієї з найбільш популярних у сучасному світі. Історія розповідає про студентів Гарвардського університету Марка Цукерберга та його друга Едуардо, які розробили унікальний алгоритм створення вебсторінки для голосування зареєстрованих користувачів. З часом команда інтелектуалів розростається і доводить проєкт до максимальної ексклюзивності – першої соціальної мережі для студентів. Фільм не лише розповідає, як Марк Цукерберг перетворився на власника гігантської корпорації, але також акцентує на дружбі, зраді та бажанні наживи.

"Директор. Еволюція в трьох актах", 2013

Глядачі з головою зануряться у залаштунки функціонування дому моди світового рівня – Gucci. Фільм Крістіни Ворос присвячений успіху Фріди Джованні, яку вважають найекстравагантнішим креативним директором дому. Історію поділено на три розділи, вони охоплюють півтора року із життя Фріди. Глядачі дізнаються про тонкощі її роботи, джерела натхнення, творчий шлях, страхи та підводні камінці сфери. Чимало уваги кіно приділяє тандему з актором Джеймсом Франко, який деякий час був обличчям колекції Gucci.

"Стів Джобс", 2015

Ця людина залишила неоціненний слід в історії, тож не дивно, що режисери цікавляться постаттю Стіва Джобса і намагаються перенести його історію на телеекрани. На жаль, це дається не всім, проте Денні Бойлу, який зняв неймовірну стрічку "Мільйонер із нетрів", вдалося створити нетривіальну кінокартину з нетрадиційними жанровими підходами. Фільм проводить глядачів по трьох однакових епізодах із життя компанії Apple – від презентації першого iMac до показу першого iPhone. Сюжет концентрується не стільки на фінансових показниках, як на незвичності мислення Стіва Джобса, його гнучкості як бізнесмена та геніальності у сфері розробок.

"Дуель братів. Історія Adidas і Puma", 2016

Наочний доказ того, як відмінності в ідеології та поглядах можуть розділяти сім'ї та перетворювати нерозлучних братів у запеклих конкурентів. Мова про гігантів взуттєвого бізнесу – компанії Adidas і Puma. Понад 100 років тому в Баварії брати Рудольф та Адольф відкрили фабрику взуття, до товарів якої згодом почали виявляти інтерес спортсмени з Європи та Америки. Попит приніс братам багатство, славу та успіх, але невдовзі через ідеологічні розбіжності (на фоні Другої світової війни) бізнес розвалився. Так виникли бренди, які сьогодні знаходять місце у гардеробі кожної людини.

"Ілон Маск: Справжня залізна людина", 2018

Фільм про найбільш неординарну особистість сучасності – підприємця та розробника Ілона Маска. Стрічка не художня, а документальна, про що варто знати перед переглядом. Режисером стала Соня Андерсон, яка раніше брала участь у створені біографічних картин про Девіда Бові, Майкла Джексона, Боба Марлі. Вона намагається зрозуміти, як Ілон Маск досяг неймовірної висоти й феноменального успіху. Нагадаємо, що його амбітні ідеї охоплюють різні сфери життя та бізнесу – електрокари Tesla, платіжна система PayPal, космічні ракети SpaceX, швидкісні поїзди Hyperloop…

"Айкан: Невтомний мільярдер", 2022

Ще один документальний фільм про одного з найвідоміших фінансистів "старої школи" Карла Айкана. Свою кар'єру він розпочинав у 80-х роках як брокер, а згодом виріс до успішного підприємця і корпоративного рейдера. Історія життя та бізнес-досягнень передається через серію інтерв'ю з членами родини Карла і його колегами у сфері фінансів. Оглядаючи весь шлях американського мільярдера, складається враження, що він ніколи не зазнавав поразки та завжди залишався на вершині успіху завдяки стратегічній майстерності й таланту ведення переговорів.

Раніше сайт Pro Гроші писав про 5 фільмів про гроші, які повинен подивитися кожен. Також ми розповідали про 5 фільмів про фінансових аферистів, від яких не можна відірватися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.