Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вони розкажуть, як заволодіти світом: топ-5 фільмів, які дивляться багаті люди

Успішні люди також виділяють час на перегляд хороших кінокартин, надихаючих і мотивуючих

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Підбірка фільмів, які дивляться багаті та успішні люди

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Бізнесмени, підприємці, розробники – люди з величезними банківськими рахунками – не двадцять чотири години на добу працюють і заробляють гроші. Звісно, щоб стати успішним і багатим, потрібно невтомно боротися за місце під сонцем, але інколи варто дозволити собі розслабитися і подивитися хороший фільм в компанії або на самоті.

Логічно, що для отримання порції мотивації або в пошуках натхнення багатії обирають особливі кінострічки. Наприклад, документалки про життя відомих особистостей минулого і сьогодення, чи художні втілення реальних історій про шлях успіху конкретної людини.

Сайт Pro Гроші рекомендує для перегляду 5 повнометражних картин, які розповідають про нелегкий досвід збагачення, гонитву за грошима, плани звичайних роботяг стати мільйонерами тощо. Ці фільми точно дивлять багаті люди світу, вбачаючи в історіях екранних персонажів власні долі.

Джеррі Маґвайр (1996)

Сюжет розповідає про 35-літнього спортивного агента, кар'єра якого знаходиться на піку. Та одного разу через помилку на роботі його звільняють. Джеррі не переживає через втрату місця, оскільки вірить у власні сили та знає, що зможе знову добитися успіху з нуля. Проте його оточення іншої думки: знайомі, родичі не підтримують чоловіка у спробах віднайти своє місце у спортивній сфері.

І лише малознайома дівчина, закохана у Джеррі, та колишній колега допомагають йому добитися успіху. Фільм дуже світлий, життєствердний, мотивуючий. Головний герой поєднує у собі мужність, терплячість, добросовісність. Глядачі спостерігають історію про віру, яка вчить, що перешкоди і життєві негаразди жодним чином не мають змушувати людину відмовлятися від мрій та бажань.

Стрічка зібрала нечувану касу, отримала п'ять номінацій на головну кінематографічну нагороду иа зайняла гідне місце у культурному світовому доробку.

Пірати Кремнієвої долини (1999)

Всі знають про таких геніїв сучасності як Стів Джобс та Білл Гейтс. Сьогодні це гіганти, корпорації яких підкорили світ. Компанія Apple проектує та розробляє програмне обладнання, побутову техніку та онлайн-сервіси, а Microsoft є найбільшою компанією-виробником програмного забезпечення.

Проте колись, у далеких 80-х, ці комп'ютерні генії лише починали власний шлях, вибудовуючи утопічні ідеї майбутнього становлення. Фільм розповідає про двох розробників, прототипами яких стали Білл Гейтс і Стів Джобс. У маленьких підсобних приміщеннях двоє нікому невідомих програмістів майже 24 години на добу створювали проекти та мріяли колись прокинутись мільярдерами.

Кінострічка – про шлях найбагатших людей світу, який поєднував геніальність та жадібність, цілеспрямованість і мстивість, трудоголізм та індивідуальні комплекси. Через кілька років мрії трансформуються у реальність, проте мало хто, дивлячись на успіх, думає про тернисті дороги, якими довелося прибиратися для майбутньої перемоги.

Корпорація (2003)

Документальний фільм канадського виробництва розкриває глибину сутність діяльності корпорацій, механізм функціонування яких винайшли у 30-х роках минулого століття в Америці як спасіння від наслідків Великої депресії. В якості персонажів – голови кількох великих фірм, а також громадські активісти, які розуміють необхідність змінити підхід в організації корпоративного механізму виробництва.

Сюжетно фільм розповідає, як постійна гонитва за надприбутками впливає на життя людей і довкілля. Щоб не бути голослівними, автори наводять реальні докази, а саме – фанатичне бажання заробити якомога більше грошей, незважаючи на ціну, а також неможливість спрогнозувати наслідки діяльності (йдеться про виснаження ресурсів, забруднення навколишнього середовища тощо).

Окрім цього, документальний фільм відкриє секрети, за допомогою яких корпорації маніпулюють свідомістю споживачів. Глядачі дізнаються, як вони зароджуються, розвиваються, успішно функціонують протягом десятиліть або розбиваються об нищівні стіни стрімкої модернізації. Плюс сучасні мастодонти бізнесу зможуть перейняти досвід та уникнути власних помилок.

Людина, яка змінила все (2011)

Знову спортивна драма, знята на основі реальних подій. Цього разу – про бейсбол, хоча самих ігор протягом фільму практично немає. На передній план виходять управлінські рішення генерального менеджера команди Біллі Біна. Йому підпорядковується "Окленд Атлетікс", яка майже не показує за час існування відчутних результатів.

Кілька останніх років жодного разу не стаючи переможцем сезону, команда переживає скрутні часи через відсутність бюджету та втрату сильних ключових гравців, які полишають клуб заради більш перспективних варіантів.

З'являється надзвичайно розумний випускник Єльського університету Пітер Брендон, який, використовуючи математичні розрахунки, пропонує нову систему визначення корисності гравців на полі. Ця методика стає проривом у спортивному менеджменті та дозволяє максимально ефективно розташувати команду під час гри.

Фільм доводить, що математика і статистика – це не нудні предмети, а знання, що можуть стати в нагоді у реальному житті. Стрічка також акцентує увагу на величезному значенні грошей у світі великого спорту.

Засновник (2016)

Середньостатистичний торговий агент Рей Крок, який за всю професійну діяльність займався торгівлею міксерами і паперовими стаканчиками, зумів розбагатіти завдяки прозорливості та підприємницькій хитрості. Змушений часто обідати у придорожніх невеличких закладах через постійні роз'їзди Америкою, Рей одного разу познайомився з нещодавно відкритою мініхарчевнею братів Макдональд.

Місцина здивувала торгового агента нововведенням, а саме можливістю одразу забрати замовлення з собою, не очікуючи, поки звільниться столик для швидкого перекусу. Рей Крок знайшов у цій ідеї перспективи подальшого розвитку. Він створив бізнес-план та зробив братам пропозицію щодо купівлі прав на франшизу.

Внаслідок цього підприємець зумів перетворити маленьку забігайлівку на всесвітню мережу фаст-фуду "МакДональдз". Сьогодні цю транснаціональну компанію знають всюди, чого могло би не статися без підприємницької жилки Рея (у фільмі зображено консервативні погляди братів Макдональд, які часто сперечалися з новим акціонером через його нестандартні ідеї).

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ серіалів про крутих грабіжників і харизматичних злочинців. Також ми повідомляли, як живуть багатії – оренда квартири у Києві за 15 тисяч доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.