Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як отримати копії втрачених документів не виходячи з дому – нова послуга "Дії" та Укрпошти

Під час війни багато українців в різних обставинах втратили оригінали своїх документів, але отримати копії можна в режимі онлайн

Фото: "Дія", Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта доставляє замовлені в "Дії" копії документів

Фото: "Дія", Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Застосунок і портал "Дія" постійно оновлюється, і з'являється все більше послуг, які корисні під час війни. Зокрема, тепер українці можуть замовити дублікати втрачених документів, а їх доставку здійснить Укрпошта.

Як скористатись такою послугою, пояснила пресслужба Укрпошти.

Іти в ДРАЦС не потрібно

Повторно отримати онлайн можна певний перелік документів, зокрема:

  • свідоцтво про народження або смерть;
  • свідоцтво про зміну імені, шлюб або розірвання шлюбу;
  • витяги з Реєстру про державну реєстрацію народження, смерті, зміни імені, шлюбу (укладання та розірвання).

Отримати такі документи можна не лише на себе, а і на своїх рідних. Для цього потрібно лише довести родинні стосунки, додавши при замовленні скан документа, який їх підтверджує.

Щоб отримати доставку від Укрпошти, то при замовленні дублікатів в "Дії" потрібно вказати саме такий спосіб отримання документів. Вони прийдуть або на особисту адресу замовника, або до найближчого відділення пошти.

Проте доведеться заплатити за доставку. За таку послугу з людини візьмуть плату за тарифом "Укрпошта Документи", який становить 40 грн.

В "Дії" з'явиться оформлення пільгової іпотеки

Раніше ми розповідали, що з жовтня в Україні запрацює програма пільгового іпотечного кредитування, яка буде доступна для військовослужбовців, правоохоронців, медиків, вчителів та педагогічних працівників, а також науковців.

Власне кредит видаватимуть на термін до 20 років, ставка становить 3% річних, а початковий внесок – 20%. Щоб його оформити онлайн, держава розробляє послугу в "Дії". Там потрібно буде заповнити заявку, обрати житло, укласти договір на купівлю житла та договір на іпотеку. Пізніше програма буде доступна для всіх українців з певними умовами.

Ми писали і про те, що в "Дії" можна буде купити військові ОВДП, а також як в застосунок додати посвідку на проживання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.