Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

WhatsApp можуть раптово заблокувати на мільйонах смартфонів – які моделі у списку

Користувачів попередили, що може статися з доступом до їхніх аккаунтів уже найближчим часом

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У WhatsApp готують оновлення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На користувачів популярного у всьому світі мобільного додатку для обміну повідомленнями WhatsApp чекає неприємний сюрприз. З 24 жовтня він перестане працювати на багатьох смартфонах. Стосуватиметься це тих моделей, які працюють на операційній системі Android.

Про це попередили у Довідковому центрі WhatsApp.

Такі зміни пояснюють тим, що WhatsApp постійно отримує оновлення, а старі смартфони часто "не встигають" за мобільною програмою. Оновлення, яке заплановане на 24 жовтня, "не потягнуть" смартфони Android з версією нижче 5.0.

"Починаючи з 24 жовтня 2023 року буде підтримуватися тільки ОС Android версії 5.0 і вище", – попередили у центрі підтримки WhatsApp.

До того ж користувачів попередили, що необхідно, щоб під час процедури підтвердження на телефоні у них була можливість приймати SMS-повідомлення або дзвінки, оскільки розробники не підтримують створення нових облікових записів на пристроях, які мають доступ до Інтернету лише через мережу Wi-Fi.

"Перш ніж ми припинимо підтримувати вашу операційну систему, ви завчасно отримаєте сповіщення та кілька нагадувань про оновлення безпосередньо у WhatsApp", – зауважили у центрі підтримки.

Хто втратить доступ до WhatsApp

Після 24 жовтня недоступними стануть всі функції мобільного застосунку на таких смартфонах:

  • Samsung – Samsung Galaxy Note2, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Tab 10.1.
  • HTC – HTC One, HTC Desire HD, HTC Sensation, LG Optimus 2X.
  • Sony – Sony Xperia Z, Sony Xperia S2, Sony Ericsson Xperia Arc3.
  • Motorola – Motorola Xoom, Motorola Droid Razr.
  • LG – LG Optimus 2X, LG Optimus G Pro.

Водночас зміни не торкнуться власників iPhone, оскільки ці смартфони працюють на базі операційної системи iOS. Щоб користуватися WhatsApp, потрібно мати iOS 12 і новіше.

Що відомо про оновлення логотипу Android

Ми вже розповідали, що компанія Google презентувала новий логотип своєї операційної системи Android. Тепер робот Android отримав оновлений 3D-вигляд.

Оновлений робот стане більш "об'ємним". У новому брендингу Android використовуються елементи дизайну Material design і палітри кольорів Google. Також було змінено напис Android – тепер буква "А" пишеться з великої літери. Ці оновлення з'являться на пристроях користувачів Android вже у 2023 році.

Раніше ми розповідали про топ найдешевших смартфонів на Android. Також ми писали про те, чому бюджетні смартфони від Xiaomi можуть опинитися в минулому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.