Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Втрата коштів неминуча? Яку криптовалюту треба обходити стороною в жовтні

Вміння адаптуватися до ринкових змін завжди стане в пригоді трейдерам, адже вони працюють з активами, які щодня можуть знецінитися

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі криптовалюти несуть ризики для вкладень трейдерів

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деякі криптовалюти не змогли оговтатися після падіння, що спіткало ринок цифрових активів у серпні-вересні. Інвестиції в них є дуже ризикованими, а вкладення можна втратити будь-якої миті. Тож трейдерам не рекомендують здійснювати угоди з цими криптами в жовтні чи принаймні уникати великих ставок.

Про це пишуть аналітики Finbold.

Експерти звернули увагу на 3 монети, які несуть більше ризиків трейдерам, ніж переваг. Цього місяця бажано утриматися від угодз:

  • WEMIX;
  • Worldcoin (WLD);
  • ApeCoin (APE).

WEMIX значно подорожчала за останні кілька тижнів, проте аналітики не вважають висхідну позицію прийнятною та очікують стрімкого падіння. Негативні прогнози пов’язані з великою волатильністю криптовалюти. За місяць показник становить 27,67%, що характеризуються як "надзвичайно високий".

За рік вартість впала на 45,50%. Це більше, ніж у 75% провідних криптовалютних активів. Станом на 10 жовтня монети коштують 0,96 дол.

Worldcoin – це токен першого в історії криптовалютного проєкту зі штучним інтелектом. Він видає користувачам монети після сканування очей. Спершу такий підхід викликав інтерес гравців ринку, плюс великі біржі, як Binance, Huobi та OKX, включили актив до свого списку.

Але досить швидко ентузіасти охололи, а волатильність досягла майже 18%. Вартість WLD у жовтні – 1,66 дол., а в обігу перебуває всього 1% від загальної ринкової пропозиції.

ApeCoin також "вистрілила" в період, коли на піку популярності були NFT. Ця криптовалюта функціонує на основі Ethereum і пов’язана з NFT-колекцією Bored Ape Yacht Club. У березні 2022 року актив коштував більш як 26 дол., але за рік курс впав майже на 80%. Причиною став масовий спад інтересу до NFT-ринку. Вартість монети дорівнює 1,10 дол.

Що сталося з невзаємозамінними токенами NFT

Раніше ми розповідали, що кілька років тому ринок NFT-колекцій мав надзвичайну популярність і дозволяв авторам заробляти мільйони на своєму цифровому мистецтві. Але ейфорія пройшла і станом на жовтень 2023 року більшість активів нічого не варті.

За інформацією дослідників, 95% з більш ніж 73 000 колекцій NFT коштують максимум кілька доларів. Ринкова капіталізація взагалі дорівнює нулю. Понад 79% колекцій залишилися непроданими, і тільки 1% NFT можна реалізувати за 6 000 доларів і дорожче.

У 2021 році завдяки великому попиту всі активи можна було продати за сотні тисяч доларів, а дехто умудрявся заробляти на мистецьких творах мільйони. Аналітики впевнені, що ринок NFT вже не матиме такого успіху, як колись. Наразі він сповнений пасток і потенційних втрат через спекулянтів, які хочуть отримати хороший дохід.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що курс виросте у 10 разів і розповідав, до якої криптовалюти варто придивитися уже зараз. Також ми повідомляли, що могли собі дозволити власники біткоїна в різні роки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.