Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Встигнути до відключення світла – як швидко зарядити телефон

Розповідаємо, які існують способи швидко підзарядити телефон перед відключенням світла

Фото: Unsplash. Колаж: Pro

Українців просять тримати телефони повністю зарядженими

Фото: Unsplash. Колаж: Pro

Після того як Росія почала обстрілювати об'єкти енергетичної інфраструктури України, уряд закликав українців готуватися до тривалих відключень світла та попросив тримати телефони та повербанки зарядженими.

Розповідаємо про прості способи швидко зарядити телефон.

Як швидко зарядити телефон

  1. Оберіть правильний зарядний пристрій

    Для швидкої зарядки зовсім не підходить використання бездротового зарядного пристрою (крім спеціальних моделей для швидкої зарядки).

    Також не рекомендуємо заряджати телефон через USB-роз'єм ноутбука або автомобіля. Річ у тім, що сила струму, яку здатний передати USB-порт, дещо нижча, ніж у розетки.

    Для швидкої зарядки від розетки можна використовувати зарядні пристрої з функцією швидкої зарядки. Принцип роботи полягає в тому, що спеціальний адаптер дозволяє акумулятору приймати більшу напругу та силу струму.

    Варто зазначити, що прискорена зарядка можлива лише до певного відсотка місткості батареї. Потім процес уповільнюється, щоб акумулятор не перегрівався.
  2. Вимкніть телефон або увімкніть режим польоту

    Чим менше смартфон використовується під час заряджання, тим швидше він заряджається. Тому вимкнений телефон – найбільш ефективний спосіб швидко зарядити телефон.

    Якщо ви не можете дозволити собі повністю вимкнути телефон, ви можете перемкнутися на режим польоту. У цьому режимі не будуть прийматися дзвінки та повідомлення, відключиться Wi-Fi або GPRS-інтернет. Усі ці функції створюють додаткове навантаження на заряд телефону.
  3. Зніміть чохол

    Якщо треба швидко зарядити телефон, радимо також виймати смартфон із чохла під час заряджання. Така дрібниця, але це також допомагає пришвидшити процес підзарядки. Адже в чохлі гаджет починає сильніше нагріватися, що знижує ефективність зарядки.
  4. Слідкуйте за температурним режимом

    Смартфон погано заряджатиметься при дуже низьких та високих температурах. Тому не ставте пристрій на зарядку в холодних місцях, або, навпаки, під сонячним промінням на підвіконні. Ідеальним варіантом є звичайна кімнатна температура.

Чому телефон може швидко сідати

Основні причини, чому смартфон, незалежно від бренду-виробника, швидко розряджається:

  1. Знос батареї телефону

    Старий акумулятор — головна причина швидкої втрати енергії. Літій-іонні батареї розраховані на певну кількість перезаряджень. У середньому акумулятора вистачає на 3-4 роки. З часом він швидше розряджатиметься і повільніше заряджатиметься.
  2. Використання на холоді чи у спеку

    Сучасні батареї, хоч і мають великі енергозапаси, проте до мінусових температур та спекотної погоди вони пристосовані не дуже добре. Температурні межі роботи пристрою можна дізнатися з його параметрів. І краще їх не перевищувати, щоб батарея смартфона не розрядилася у потрібний момент. "Підігріти" телефон у холод допоможе чохол, який з двох сторін закриває апарат.
  3. Дуже яскравий екран

    Більшості користувачів хочеться бачити максимально яскравий дисплей з соковитими відтінками, проте якщо перестаратися і виставити показники до 100%, екран "з'їдатиме" енергомісткість батареї.
  4. Ресурсомісткі функції

    Якщо смартфон функціонує за програмою "все включено", не дивно, що заряд батареї зникає за лічені години. Wi-Fi, Bluetooth, NFC — робота всього цього потребує витрати енергії. Тому, якщо дані функції зараз не потрібні, варто їх деактивувати в налаштуваннях телефону.
  5. Нестабільний стільниковий зв'язок/GPS

    Місткість батареї активніше зменшується, коли телефон намагається знайти сталий зв'язок (якщо є перебої зі з'єднанням).
  6. Мобільні віруси

    Якщо ігнорувати попередження системи безпеки браузера, відвідувати підозрілі вебресурси, завантажувати файли з ненадійних джерел, зараження вірусами не уникнути. Шкідливе програмне забезпечення може витрачати заряд батареї набагато більше, ніж звичайні утиліти. Щоб перестрахуватись, варто встановити антивірус.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як заряджати телефон, щоб він працював довше. Також ми розповідали, як зарядити телефон без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.