Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Встигнути до Нового року: 5 справ, які має зробити кожен українець 31 грудня

31 грудня, окрім приготування святкового меню, потрібно витратити час на кілька важливих справ

Колаж: Pro Гроші/Дарія Давиденко

Речі, які повинен зробити кожен українець до 31 грудня

Колаж: Pro Гроші/Дарія Давиденко

Перший день нового року потрібно зустрічати з легкістю та відчуттям виконаних обов’язків. Не дарма кажуть, що волокти за собою тягар справ не можна, варто залишити позаду й негативні думки, незадоволення, старі звички, поганий настрій, страхи та зневіру. В умовах повномасштабної війни всім хочеться хоча б на короткий час забути про жахіття, які вчиняють з Україною російські окупанти.

Тож 31 грудня кожен українець обов’язково має здійснити кілька необхідних справ, які підготують до зустрічі з новою сторінкою життя. Перш ніж ви наповните келих шампанським, а годинник зупинить стрілки на 00:00, виконайте ці прості, зате корисні поради.

Сайт Pro Гроші розповідає, що потрібно зробити в останній день 2022 року, аби 1 січня зустріти з легкістю та душевним спокоєм.

Викиньте непотріб з оселі та старі речі

Передноворічне прибирання у квартирі має не тільки суто практичне значення, але й символічність. Пройдіться по всім кімнатам і перевірте, яких речей варто позбутися. Мова не лише про старі деталі гардероба, предмети, у яких закінчився термін придатності, чи всілякий непотріб, що захаращує вашу оселю. Бажано викинути мотлох, який викликає неприємні асоціації або нагадує про важкі періоди життя.

З одягом чи побутовою технікою, якщо вони мають пристойний вигляд і досі працюють, можна вчинити благодійно – віддати у притулок або в місця приймання допомоги внутрішньо переміщеним особам. У сучасних реаліях важливо думати про ближніх, яким, можливо, не пощастило зустрічати Новий рік в теплому домі та сімейному колі. А кілька зимових речей, які ви не плануєте носити, стануть у пригоді іншим.

Благодійний внесок чи донат для ЗСУ

Поряд з попередньою рекомендацією пропонуємо зробити те, що кожен українець і так чинить з початку війни. На жаль, затяжна російська агресія може призвести до моральної втоми громадян: люди потрохи забувають, що кожен день наші військові захищають незалежність і територіальну цілісність держави, на що потрібні чималі гроші. Воїнам ЗСУ особливо важко взимку через холод, а покрити всі потреби армії бюджет не може.

Тому українцям важливо підтримувати захисників матеріально, беручи участь у благодійних акціях, кошти з яких витрачають на амуніцію, теплий одяг, продукти харчування тощо. Навіть якщо до 31 грудня ви періодично здійснювали внески та донатили, не забудьте зробити це в останній день поточного року. Гроші обов’язково підуть на користь, а військовослужбовці вкотре переконаються, що українці згуртувалися проти спільного ворога.

Поговоріть з близькими людьми

На жаль, 2022 рік розлучив чимало сімей, рідних, друзів і знайомих. Святкування Нового року в колі близьких людей – це наразі не традиція чи вияв любові, а привілей, який доступний далеко не кожному українцю. Наскільки б далеко ви не перебували територіально від сім’ї та друзів, ці тенета зовсім не легко розірвати. Тож напередодні 1 січня знайдіть час, щоб зателефонувати кожній людині, яка займає важливе місце у вашому житті. Поговоріть хоча б кілька хвилин з кожним далеким родичем, побажайте від щирого серця миру та злагоди у 2023 році.

Повірте, сучасні реалії в Україні перетворили звичайний словесний контакт між людьми в річ, яку будь-якої миті можна втратити назавжди. Тому намагайтеся періодично підтримувати діалог з небайдужими вам особами. І вам буде приємно чути знайомий голос, і співрозмовник розумітиме, що має вірного коханого/друга/колегу/родича.

Складіть карту бажань на 2023 рік

Карта бажань – це інструмент, який візуалізує ваші бажання, мрії й наміри та має психологічний ефект. За допомогою створення організованої графічної дошки ви зможете не тільки розібратися у цілях на майбутній рік, але й на несвідомому рівні будете поступово до них наближатися. Візьміть великий ватман або склейте кілька листів паперу, куди нанесіть зображення та пропишіть якомога детальніше їхнє значення. Причому необов’язково робити все вручну: спробуйте використати графічні дизайнерські програми або онлайн-сервіси для створення колажу.

Важливий момент – використані кольори повинні бути яскравими й нести позитивну для вас символіку, а завершені малюнки – бути якомога детальнішими й максимально наближеними до тексту. Прописуйте бажання відповідно до категорій, наприклад, фінанси, подорожі, навчання, сім'я, хобі, кохання, кар'єра, творчість, самореалізація тощо. Необов'язково вказувати дедлайн для кожного пункту, адже кінцева дата не має підганяти й чинити тиск. Карта бажань повинна працювати ненав'язливо та не змушувати до дій, які в конкретний час вас не цікавлять.

Пробачте себе за невдачі та інших за образи

Починати новий рік зі старими образами чи думками про невдалу реалізацію задуманого – погана мотивація. Краще подумки (проте можна й вголос) подякуйте собі за досягнення та пообіцяйте, що намагатиметесь працювати над собою для кращого результату у майбутньому. Також згадайте про всі образи, які завдали вам у 2022 році: накопичена в душі злість не допоможе почати чисту сторінку життя. Звісно, пробачати важко, але тільки так вдасться відкрити шляхи до оновлення та знайти сили на нові звершення.

Зауважимо, що ця порада не стосується російських агресорів та всього жахливого, що вони вчинили з українським народом. Пробачення вони не гідні, та не зможуть його заслужити навіть після програшу у війні та справедливого покарання за злочини!

Раніше сайт Pro Гроші писав, що заборонили робити в Україні на Новий рік та яким може бути покарання. Також ми повідомляли, що подарувати, коли немає грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.