Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що подарувати, коли немає грошей: топ безпрограшних презентів на Новий рік

Щоб влаштувати свято близькій людині, необов’язково витрачати гроші на дорогі подарунки

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Подарунки, на які не потрібно витрачати гроші

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У грудні доводиться складати список речей, які потрібно придбати для друзів і рідних, щоб забезпечити їх святковим настроєм на Новий рік і порадувати хорошими подарунками. Проте не всі можуть витратити чималу суму коштів, особливо якщо перелік отримувачів довгий. Не засмучуйтесь, адже головне не вартість подарунка, а неймовірна атмосфера свята, яку реально здійснити за допомогою оригінальності й нестандартного підходу.

Сайт Pro Гроші розповідає, як розв'язати проблему відсутності коштів на Новий рік, при цьому не обділивши подарунком жодну близьку людину.

Універсальні варіанти, коли грошей немає взагалі

  • Кулінарні "шедеври" власного приготування

Навіть якщо фінанси сильно обмежені, їсти потрібно щодня, тому на кухні знайдуться продукти, необхідні для кулінарії. Необов’язково вигадувати унікальні страви чи обирати складні рецепти. Пошукайте в мережі Інтернет варіанти новорічних солодощів, наприклад, імбирного печива. Його легко приготувати без кулінарних навичок, і подарунок вийде не просто тематичним, але й красивим, якщо додати трішки фантазії й прикрасити печиво різноколірною глазур’ю. Одержувачу буде смачно і приємно водночас за витрачені вами час і зусилля!

  • Печиво з прогнозами

Не відходячи далеко від кулінарної тематики, пропонуємо приготувати печиво з передбаченнями. Знаючи характер й особливості людини, якій плануєте віддати презент, вигадайте індивідуальні – смішні та серйозні – прогнози, які підійдуть конкретному отримувачу. Не використовуйте стандартні формулювання, адже авторські передбачення збільшать цінність подарунка та піднімуть настрій.

  • В’язані вироби

Варіант не для всіх. Якщо маєте уяву, як користуватися нитками й спицями, створіть практичні подарунки, які не буде соромно показати незнайомим людям. Йдеться про рукавички, що взимку найбільш потрібні, теплі носки з орнаментом або головний убір. Навіть без навичок в’язання можна швидко виготовити приємну дрібницю, зокрема підставку під гаряче. Не намагайтеся зробити ідеально, бо помилки, навпаки, забезпечать подарунок ореолом унікальності.

  • Прикраса на ялинку

Спробуйте повернутися у шкільні роки й згадати, як на уроках трудового навчання виготовляли аплікації, ікебани, фігурки з пластиліну, вироби з бісеру тощо. Знайдіть в інтернеті гайд по створенню красивих новорічних іграшок з використанням природних елементів – шишок і деревини, або підручних засобів. Різноколірні фарби, яскраві стрічки, блискітки – вмикайте творчість та радуйте близьких чудовими подарунками.

  • Сертифікат на бажання

Тут взагалі не потрібно багато зусиль, зате ефект для коханої людини чи друга буде неймовірним. Також залучіть фантазію, щоб вигадати цікаві побажання. Головне – вони мають сподобатися отримувачу, навіть якщо ви не відчуєте задоволення від виконання. Або залиште місце пустим, щоб вписати потрібне бажання, коли виникне потреба.

  • Календар із відривними сторінками

Варто витратити гроші лише на покупку звичайного альбому для малювання. І на видрук спільних фотографій з людиною, якій подаруєте календар. Акуратно накресліть місце для дат на кожному аркуші та приклейте надруковані фото. Намагайтеся підбирати зображення відповідно до місяців (літня прогулянка чи морський відпочинок неактуальні у зимовий період). Наостанок – розмалюйте білі аркуші яскравими графічними елементами.

  • Коробка спогадів

Романтичний подарунок не тільки для коханої дівчини, але й чудова нагода нагадати другу чи подрузі про весь пройдений життєвий шлях разом. Покладіть у коробочку різні дрібниці, що символізують та асоціюються з приємними подіями. Використайте не лише фотографії, а будь-які предмети, які змусять вдатися до спогадів. Хвилини спільного поринання у минуле вам забезпечені!

  • Кружка з незвичайним малюнком

Придбати звичайний білий кухоль можна за копійки, а фарба допоможе перетворити нудну річ в унікальний витвір мистецтва. Якщо знайте смаки й вподобання отримувача, можете недорого надрукувати на келиху фото.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де можна купити дешеву червону ікру. Також ми розповідали про три місця, де не можна ставити ялинку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.