Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше в Україні: що можуть високоточні ракети Hydra 70 та скільки коштують

Ракети надійдуть в рамках 37-ї поставки зброї від Сполучених Штатів Америки на суму 300 мільйонів доларів

Фото: marines.mil, US Army. Колаж: Pro Гроші

Ракети Hydra 70, які надійдуть від США в рамках нової військової допомоги

Фото: marines.mil, US Army. Колаж: Pro Гроші

Україна отримає некеровані авіаційні боєприпаси Hydra 70, які запускаються з літаків. Їх почали виготовляти в далеких 1940-х роках, втім цю зброю досі модифікують і використовують американські збройні сили. Ракети надійдуть в рамках 37-ї поставки від США.

Сайт Pro Гроші розповідає, що можуть ці боєприпаси та скільки вони коштують.

Скільки коштує Hydra 70

Про передачу ракет оголосили ще 3 травня. Міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter подякував Ллойду Остіну та народу Сполучених Штатів за непохитну підтримку, розповівши, що входить у пакет військової допомоги загальною вартістю 300 мільйонів доларів. Серед всього – Hydra 70, яка опиниться на озброєнні ЗСУ вперше.

Важко оцінити точну ціну одного боєприпаса, оскільки вона варіюється залежно від країни-виробника, модифікації, кількості замовлених ракет, комплектації тощо. Зокрема компанія Lockheed Martin поставляє їх орієнтовно за 1 000 доларів. Але з огляду на конкретні умови продажу та постачання ціна може бути нижчою або вищою.

Плюс треба окремо враховувати вартість збройної пускової платформи та системи наведення.

 | Фото: U.S. Air Force
 | Фото: U.S. Air Force

Ракети Hydra 70

Фото: U.S. Air Force

Ракети Hydra 70

Фото: U.S. Air Force

Які цілі може знищувати Hydra 70

Ракету встановлюють не тільки на літаки чи вертольоти, але й на пускові наземні установки. Її комплектують різним навантаженням, зокрема бойовими головками. Від цього залежить, яку ціль здатні вразити боєприпаси. Ефективна дальність Hydra 70 – від 500 до 8 000 м, а максимальна – 10 500 м. Для порівняння, у ракет С-8, які планують замінити "гідрами", показник дальності коливається в межах 2-4 кілометрів.

Щодо цілей, то ракети можуть використовувати для:

  • знищення танків, колон автомобілів, паливних баків та іншої техніки;
  • ураження окупантів на позиціях, наприклад, у траншеях;
  • ушкодження наводнених цілей, зокрема плавучих об'єктів, шлюзів;
  • зниження повітряних цілей, тобто літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів.

Іншими словами, універсальність застосування дозволяє використовувати Hydra 70 на багатьох наземних, надводних і повітряних об’єктах. Завдяки значній швидкості польоту – близько 610 метрів за секунду – ракета може досягти позицій ворога на відстані 8 км всього за 13 секунд.

Враховуючи ці характеристики, можна з упевненістю сказати, що Hydra 70 значно підсилить боєздатність українських Збройних сил і допоможе успішному контрнаступу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Україна отримала САУ Caesar від Данії та розповідав, скільки коштує зброя, яка нищитиме ворога. Також ми повідомляли, скільки коштує ПЗРК Piorun від Польщі, ефективний проти ворожих літаків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.