Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ворожі обстріли не вщухають — як курсуватиме безкоштовний евакуаційний потяг із Сумщини

Людей, які захочуть виїхати з Сумської області, розміщуватимуть у модульному містечку на Київщині

Фото: УЗ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Евакуаційний потяг курсуватиме щоденно

Фото: УЗ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через наростання кількості ворожих обстрілів із Сум почав курсувати евакуаційний потяг до Києва. Скористатися ним можна безоплатно.

Про це пише пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За яким графіком курсуватиме потяг

Зазначається, що потяг курсуватиме щодня за таким графіком:

  • з Сум відправлятиметься о 6:47 ранку;
  • потяг прибуватиме до Києва об 11:41.

"На вокзалі Укрпошта виплачує кожному громадянину по прибуттю 3 тисячі гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших осіб. Усіх бажаючих Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району", – додає пресслужба.

Які "гірські шатли" запустила УЗ

Оскільки в самому розпалі період відпусток і чимало людей бажають відпочити в горах, компанія вирішила запустити так звані "гірські шатли" в Карпати. Дизель-поїзди мають кондиціонери, щоб пасажири проводили час у дорозі з комфортом.

Розклади рухів:

  • поїзд № 810/809 Львів – Рахів відправлятиметься зі Львова 22, 23, 29, 30 липня о 7:50, час прибуття – 13:40 (зворотний напрямок – відправлення з Рахова о 14:34 і прибуття до Львова о 20:35);
  • поїзд № 816/815 Львів – Рахів відправлятиметься зі Львова 22, 23, 29, 30 липня о 15:22, час прибуття до Рахова – 21:15;
  • поїзд № 816/815 Рахів – Львів відправлятиметься з Рахова 23, 24, 30, 31 липня о 4:18, час прибуття – 10:10.

Квитки також можна придбати на офіційному сайті Укрзалізниці чи іншими зручними способами. Нагадаємо, раніше перевізник обіцяв облаштувати кондиціонерами щонайменше половину вагонів у літній період. Інформація про наявність приладу надаватиметься за допомогою відповідної позначки біля кожного вагону.

Як Укрзалізниця змінила купівлю квитків

Нещодавно компанія оновила свій мобільний застосунок. Тепер пасажири зможуть зручно купувати квитки з пересадками. Через це нововведення відбудеться також ще низка змін. Наприклад:

  • Мінімальний час на пересадку з одного поїзда на інший буде тривалішим – він становитиме 20 хвилин, тож у пасажирів буде час, аби зорієнтуватися на незнайомій станції.
  • Максимальний час у дорозі становитиме 36 годин, при цьому пасажирам не пропонуватимуть маршрути з пересадками, якщо через це збільшуватиметься тривалість поїздки
  • Рейси для пересадок будуть підбиратися максимально зручно, щоб відстань по маршруту була мінімальною.

Раніше ми розповідали, чому Укрзалізниця підвищила вартість квитків на поїзди. Також ми писали, що в українських поїздах з'являться "жіночі купе".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.