Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ворог відкриє другий фронт? За яких умов доведеться посилити мобілізацію

За словами Давида Арахамії, можливо знадобиться укомплектувати вісім нових бригад військових

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Україна має готуватися до відкриття фронту в Білорусі

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Вже понад рік поспіль в нашій країні триває загальна мобілізація – однак, є вірогідність того, що цей процес із часом доведеться посилити.

Про це попередив голова "Слуги народу" Давид Арахамія в в інтерв'ю британському телеканалу Sky News.

Ворог може відкрити другий фронт

За словами політика, російські окупанти можуть можуть відкрити другий фронт у Білорусі. У тому випадку, якщо армія РФ розмістить ядерну зброю на території сусідньої держави, потрібно буде призвати до армії більше захисників.

Давид Арахамія проаналізував ситуацію та оцінив ризики. Він вважає, що весь світ має бути готовим до такого розвитку подій.

"Якщо вони дійсно серйозні в цьому рішенні, ми стикаємося з відкриттям другого фронту протяжністю понад 1000 км. Це буде реальний виклик, щоб призивати ще більше людей в армію. Нас буде потрібно вісім нових бригад для контролю цієї лінії. На щастя для нас, територія там із безліччю боліт, через які важко прориватися. Контроль над дорогами скоротить можливі напрямки для нас", - зазначив народний обранець.

Згодом Арахамія уточнив свої слова та зазначив, що мобілізація в Україні триватиме у відповідному порядку, а позачергових дій у цьому напрямі наразі немає

"Мобілізація в Україні іде за чергою й позачергових дій немає. Вона як тривала, так і триватиме надалі", - сказав Арахамія в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у випадку необхідності створення додаткових бригад мобілізація все одно триватиме у відповідному порядку. Прикладом цього є формування "Гвардії наступу".

"Західним партнерам важливо розуміти, чи готова Україна до різних сценаріїв", - наголосив народний депутат.

Від впевненості у стійкості української армії буде залежати надання Україні нової зброї.

Чи можуть мобілізувати безробітних

У тому випадку, якщо безробітні українці є військовозобов’язаними та не мають підстав до відстрочки від служби, вони можуть бути мобілізованими, так само як і громадяни, які працюють.

За словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковника Романа Горбача, "для доукомплектування військових частин, призивають усі категорії й військово-облікові спеціальності". Безробітні громадяни можуть бути мобілізовані, якщо їх спеціальність відповідає потрібним військово-обліковим спеціальностям.

Як ТЦК отримують дані про безробітних

У Територіальних центрів комплектування та соцпідтримки є доступ до даних щодо військовозобов'язаних з Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Відповідно до чинного законодавства, безробітні для оформлення свого статусу мають обов’язково надати наступну інформацію:

  • паспортні відомості (ПІБ, місце прописки, сімейний стан);
  • ідентифікаційний код;
  • документ про освіту або дублікат;
  • відомості з трудової книжки (місця роботи, стаж та посади);
  • військово-обліковий документ.

Раніше ми розповідали, чи підлягають мобілізації студенти та аспіранти. Також ми писали, які дані безробітного передають до ТЦК.

Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.