Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мобілізація безробітних: які дані передають до ТЦК та кого відправлять на війну

З'ясувалось, чи відправляють на фронт чоловіків, які тимчасово не мають роботи

Фото: Генштаб, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За яких умов безробітного відправлять на війну

Фото: Генштаб, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Центри зайнятості мають передавати дані про всіх військовозобов'язаних до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Відповідні дії регламентуються новим Порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, який затверджений Постановою Кабінету міністрів №1487.

Цим документом передбачено створення єдиного реєстру призовників, резервістів та військовозобов'язаних.

"Передача даних про безробітних регламентується статтею 63 Порядку та передбачає, що міські, районні центри зайнятості та філії регіональних центрів зайнятості надають інформацію про реєстрацію осіб як безробітних протягом семи календарних днів після отримання запиту відповідного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки", — йдеться в тексті постанови.

Чи можуть мобілізувати безробітних

У тому випадку, якщо безробітні українці є військовозобов’язаними та не мають підстав до відстрочки від служби, вони можуть бути мобілізованими, так само як і громадяни, які працюють.

За словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковника Романа Горбача, "для доукомплектування військових частин, призивають усі категорії й військово-облікові спеціальності". Безробітні громадяни можуть бути мобілізовані, якщо їх спеціальність відповідає потрібним військово-обліковим спеціальностям.

Як ТЦК отримують дані про безробітних

У Територіальних центрів комплектування та соцпідтримки є доступ до даних щодо військовозобов'язаних з Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Відповідно до чинного законодавства, безробітні для оформлення свого статусу мають обов’язково надати наступну інформацію:

  • паспортні відомості (ПІБ, місце прописки, сімейний стан);
  • ідентифікаційний код;
  • документ про освіту або дублікат;
  • відомості з трудової книжки (місця роботи, стаж та посади);
  • військово-обліковий документ.

Про що має повідомляти ТЦК міграційна служба

Міграційна служба у двотижневий термін також повинна повідомляти ТЦК про осіб, які набули українського громадянства та підлягають взяттю на військовий облік.

Раніше ми розповідали, які типи повісток можуть вручати в Україні під час мобілізації. Також ми писали, хто має право служити за місцем проживання. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.