Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія знову атакувала Україну дронами: наслідки ворожих обстрілів 30 грудня

У ніч на 30 грудня повітряна тривога лунала у Києві та ще низці областей

Фото: Повітряне командування "Схід", Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни намагалися обстріляти об'єкти енергетичної інфраструктури

Фото: Повітряне командування "Схід", Уніан. Колаж: Pro Гроші

Росіяни продовжують масовані повітряні атаки на Україну. Так, у ніч на 30 грудня, низка регіонів нашої країни була вкотре атакована іранськими дронами-камікадзе. Загалом ворог задіяв 16 безпілотних апаратів.

Розповідаємо про наслідки нічних обстрілів.

Київ

У міській військовій адміністрації повідомили, що у нічному небі над столицею було зафіксовано 5 ворожих безпілотників. Сили ППО здійснили вогневе ураження всіх цілей.

На жаль, один із дронів після збиття влучив у адміністративну будівлю в Голосіівському районі столиці, внаслідок чого будівля була частково зруйнована, а в житловому будинку поруч є пошкодження вікон.

Очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба вранці 30 грудня розповів, що силам ППО вдалося відбити атаку дронів-камікадзе в Київській області — усі БПЛА були знешкоджені.

За його словами, Росія намагалася поцілити в об'єкти енергетичної інфраструктури області.

Запорізька і Дніпропетровська області

За інформацією Повітряного командування Схід, над цими регіонами українські військові збили одразу 10 російських безпілотників, зокрема:

  • дев’ять безпілотників типу Shahed;
  • один БПЛА Марлін.

Черкаська область

Повітряна тривога тут пролунала після опівночі, а одразу після цього, за даними видання "Суспільне Черкаси", у регіоні пролунав вибух. Однак станом на 8:30 офіційна інформація від влади не надходила.

Ракетний обстріл України 29 грудня: що відомо

Внаслідок ворожого обстрілу 90% Львова лишилося без світла, у місті зупинив роботу електротранспорт. Також виникли перебої з водопостачанням.

Очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що у зв'язку із загрозою ракетних обстрілів в Черкаській області можливі аварійні відключення електроенергії.

У Кривому Розі енергетики превентивно вимкнули електроенергію. Уся критична інфраструктура переводиться на генератори.

Крім того, в Одеській та Дніпропетровській областях застосували екстрені відключення світла. Про це повідомив ДТЕК.

У небі над Києвом сили ППО збили 16 російських ракет. За даними Київської міської воєнної адміністрації, уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та один автомобіль в Дарницькому районі.

Також пошкоджені промислове підприємство в Голосіївському районі та дитячий майданчик в Печерському. Відомо про трьох постраждалих, серед яких – 14-річна дівчинка.

Раніше у ЗСУ розповіли, чому Росія після Нового року може збільшити потужність ракетних обстрілів по Україні. Також ми писали, як енергетики ремонтують пошкоджену інфраструктуру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.