Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Готель у Буковелі та квартири в Києві: на яке майно головного охоронця Януковича наклали арешт

З'ясувалось, які статки тілоохоронця президента-втікача були арештовані

Фото: СБУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У охоронця часів Януковича провели обшуки

Фото: СБУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Суд арештував все майно колишнього керівника служби охорони президента-втікача Віктора Януковича. Вартість арештованих статків становить близько 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що під час обшуків у столичній квартирі фігуранта виявили 13 одиниць зброї, у тому числі колекційної, та майже 6 тисяч набоїв до неї.

За даними журналістів видання Liga.net, йдеться про охоронця Януковича у 2008-2012 роках В'ячеслава Заневського.

На яке майно наклали арешт

Наразі вже заарештовано елітний готельний комплекс у Буковелі загальною площею понад 1,2 тис. кв. м, квартира у центрі Києва загальною площею понад 200 кв. м, два паркомісця у столиці, а також п'ять земельних ділянок загальною площею понад 1 га, що розташовані у столичному регіоні, Ялті та Івано-Франківській області.

"Наразі перевіряється причетність їхнього власника до фінансування російських окупаційних угруповань у війні проти України", – зазначили в СБУ.

Що ще виявили під час обшуків

Також правоохоронці під час слідчих дій в столичній квартирі фігуранта часів Віктора Януковича знайшли 13 одиниць зброї, в тому числі колекційної, а ще понад 5,6 тисячі набоїв, а також мобільні телефони, комп'ютери, документи та чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

Що конфіскували у Януковича

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що в експрезидента-втікача конфіскували все майно, а саме:

  • центр відпочинку та здоров’я й житловий будинок (площею 825,8 кв.м), що знаходяться у с. Нові Петрівці (Вишгородський район, Київська область);
  • декілька машиномісць у підземному паркінгу;
  • квартиру, будинок;
  • судно марки "Бриг";
  • 100% частки у статутному капіталі ТОВ "Танталіт", а також у ТОВ "Дом Лєсніка";
  • грошові кошти у сумі понад 31 мільйон гривень та майже 85 тисяч доларів.

Крім того, суд конфіскував у Януковича 537 історико-культурних та матеріальних цінностей, творів мистецтва (картини, антикварні меблі та інше). Їх оцінна вартість складає понад 18 мільйонів 778 тисяч євро.

Як уточнили у ВАКС для РБК-Україна, рішення стосується і резиденції "Межигір'я". Крім того, конфісковані готельно-ресторанний комплекс у Сухолуччі та квартира на Оболонській набережній.

Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення.

Що стало підставою для конфіскації

В ГО "Центр протидії корупції" нагадали, що справа щодо майна Януковича з 2014 по 2019 рік безрезультатно лежала в ГПУ, аж поки у грудні 2019 року її не передали в НАБУ.

За два роки детективи ініціювали арешти сотень активів на території Межигір’я та передали все арештоване майно в АРМА. Також НАБУ домоглося заочного арешту для Януковича та його сина, а всі активи в Межигір’ї визнали "Цілісним майновим комплексом".

"Підставою для конфіскації стало те, що Янукович сприяв російській федерації у проведенні підривної та терористичної діяльності проти України та веденні агресивної війни. Серед іншого, він публічно звертався до президента Зеленського із листами про припинення війни шляхом прийняття умов країни‑агресорки", – повідомили у Центрі протидії корупції.

Раніше Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Януковича, Курченка та Дерипаски. Також ми розповідали, що СБУ арештувала майно Дмитра Табачника, який ховається в Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.