Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Vodafone значно підвищить тарифи: як зміняться ціни з 7 березня

Щоб отримати можливість здійснювати більше дзвінків за кордон, потрібно доплатити

Фото: Vodafone, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Vodafone змінив вартість дзвінків у роумінгу

Фото: Vodafone, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Мобільний оператор Vodafone повідомив про зміну базової вартості дзвінків за кордон. Також запропонував абонентам, які часто користуються послугою розмов у країнах ЄС, доплатити кошти та отримати більше хвилин і гігабайт інтернету.

Про це йдеться на офіційному сайті Vodafone.

Поки Україна ще не приєдналася до зони роумінгу ЄС, абонентам потрібно платити за дзвінки та SMS в Європу. Для українців здебільшого діють комерційні тарифи: компанія Vodafone за допомогою SMS сповістила клієнтів про зміну вартості дзвінків. Так, з 7 березня 2023 року тарифи мобільного оператора стануть наступними:

  • 25 грн/15 хв – у 16 країн (після використання 20 пакетів хв на добу буде 5 грн на добу);
  • 30 грн/5 хв – в 14 країн;
  • від 30 грн на інші напрямки;
  • вартість SMS за кордон – 6 грн/SMS.

Повідомлення про зміни почали отримувати клієнти компанії, які користуються найдешевшим тарифним планом, що не включає роумінг. Тоді як абоненти з дорожчими тарифами можуть послуговуватися наданою кількістю хвилин в межах своєї пропозиції.

До всього, Vodafone пропонує під'єднати акцію "Доступний роумінг" та отримати 10 ГБ і 100 хвилин на розмови в країнах ЄС. За це доведеться доплатити 50 грн або, знову таки, змінити тарифний план на дорожчий, де послуги вже включені.

Єдина зона роумінгу

Передбачається, що у поточному році Україна може приєднатися до роумінгу, який діє на територіях усіх країн ЄС. Цю ініціативу започаткували ще у 2017 році, скасувавши оплату за телефонні дзвінки та SMS і зробивши для всіх жителів Європейського Союзу єдині "домашні" тарифи. Поки що Україна не входить до складу ЄС, тож абоненти повинні оплачувати послуги дорожче.

Втім після повномасштабного вторгнення українці можуть безплатно користуватися роумінгом, якщо перебувають на території ЄС. Оператори ЄС та України в лютому поточного року продовжили відповідну угоду, а глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що переконана у швидкому приєднанні України до єдиного роумінгового простору ЄС на постійній основі.

Зауважимо, що не лише Vodafone підвищує вартість тарифів, де включено користування роумінгом. Абоненти Київстару мають купити стартовий пакет "Ваш вибір" за 175 гривень на місяць, щоб отримати 2,5 ГБ безплатного мобільного інтернету та 100 хвилин на дзвінки до європейських країн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує унікальний номер телефону на OLX. Також ми повідомляли, що Київстар, Vodafone та lifecell змінили правила користування роумінгом, і розповідали, у кого найдешевший тариф.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.