Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київстар, Vodafone та lifecell змінили правила користування роумінгом: у кого найдешевший тариф

Розповідаємо, у кого з українських мобільних операторів найдешевший тариф в роумінгу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Абоненти українських мобільних операторів тепер мають платити за роумінг

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські мобільні оператори Київстар, Vodafone та lifecell повернули абонплату за тарифи в роумінгу для українців, які знаходяться за кордоном.

Сайт Pro Гроші розповідає, який з цих мобільних операторів пропонує найдешевший тариф.

Vodafone

Роумінг передбачений в усіх тарифних планах цього оператора, однак в кожному пакеті є певні обмеження. Абоненти з бюджетним тарифом SuperNet Start за 175 гривень на 4 тижні мають доплатити 50 гривень за 10 ГБ інтернету та 100 хвилин на розмови в країнах ЄС. У дорожчих тарифах оператора надається роумінг без доплати. Тобто, мінімальний тариф на роумінг від Vodafone складає 225 гривень на місяць.

Київстар

Щоб користуватися роумінгом від цього мобільного оператора абонентам потрібно перейти на нові дорожчі тарифи. Найдешевшим тарифом, в який входить роумінг, є стартовий пакет "Ваш вибір", його ціна становить 175 гривень на місяць. Користувачі цього тарифу отримають 2,5 ГБ безплатного мобільного інтернету та 100 хвилин на дзвінки до європейських країн.

lifecell

У цього мобільного оператора протягом 2023 року діятиме акція "Гігабайти без кордонів". Тобто, абоненти будь-якого тарифного плану зможуть без проблем використовувати нараховані гігабайти за кордоном. Найдешевшим тарифом у lifecell є стартовий пакет "Смарт Лайф", його вартість становить 120 гривень на 4 тижні.

Київстар відключить абонентам одну важливу послугу

З 1 березня 2023 року абоненти не зможуть використовувати тариф від Київстару "Чемпіон світу". Мобільний оператор відмовляється від технології ADSL, яка раніше використовувалася для передавання швидкісного цифрового сигналу звичайною аналоговою телефонною лінією.

Це означає, що абоненти інших тарифних планів, які застосовують застарілу технологію ADSL, мають перейти на нові стартові пакети.

Оновлення в тарифному плані Vodafone

Йдеться про лінійку тарифів Joice. Серед важливих нововведень – безлімітний трафік на користування різними популярними додатками та месенджерами.

Мобільний оператор розширив перелік додатків, на які розповсюджується дія тарифу Joice. Також клієнтам збільшили гігабайти мобільного інтернету на інші потреби та дозволили витрачати більшу кількість хвилин на дзвінки абонентам інших операторів.

Раніше ми розповідали, скільки коштує унікальний номер телефону українських мобільних операторів на ОЛХ. Також ми писали, що Київстар зробив безплатною одну популярну послугу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.