Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Війна з Росією: Зеленський пояснив, коли наступить вирішальний момент

Президент попередив, що часи попереду вимагатимуть ще більших зусиль, ніж напередодні

Колаж: Pro Гроші

Зеленський назвав наступні півроку вирішальними

Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступні пів року будуть вирішальними у війні з Росією.

Про це він заявив під час онлайн-участі у засіданні Європейської ради.

За словами президента, ці пів року вимагатимуть ще більших зусиль, ніж той час, що минув.

"Наступні пів року стануть багато в чому вирішальними у тому протистоянні, яке розпочала Росія цією агресією. Агресією проти України та проти кожного з вас, бо фінальна мішень Росії значно далі, ніж наш кордон і український суверенітет. Наступні пів року вимагатимуть від нас іще більших зусиль, ніж цей час, що минув", – сказав Зеленський.

Він також закликав країни Європи продовжувати підтримувати Україну у протистоянні енергетичному терору Росії. Водночас Зеленський переконаний, що має продовжитися й оборонна підтримка.

"Вона має бути не меншою, ніж у минулі пів року. Ми потребуємо більш сучасних озброєнь, більшого обсягу постачання", – зазначив президент.

Крім того, він закликав союзників підтримати українську формулу миру.

Росія може повторити наступ на Київ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю для The Economist не виключив, що Росія може відновити наступ в лютому, в кращому випадку в березні, а в гіршому — в січні. Водночас наступ може відбутися не на Донбасі, а в напрямку Києва з боку Білорусі. Також не виключають й південний напрямок.

Для України головне — утримати лінію фронту й не здавати позиції, оскільки звільняти території для наших солдатів набагато важче.

"Ми зробили всі розрахунки – скільки нам потрібно танків, артилерії й так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році", – сказав головнокомандувач.

Раніше ми писали про те, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак різко відповів на усі прогнози щодо закінчення війни в Україні. Також ми розповідали, чи буде нова хвиля мобілізації після нового року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.