Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли закінчиться війна? Керівник ОП Єрмак різко відповів усім прогнозистам

Ситуація на фронті постійно змінюється, тож прогнозувати перемогу найближчим часом неможливо

Фото: Armyinform, AFP. Колаж: Pro Гроші

Андрій Єрмак прокоментував прогноз щодо закінчення війни

Фото: Armyinform, AFP. Колаж: Pro Гроші

Прогнози стосовно завершення війни до початку весни наступного року не можна назвати реалістичними. Швидше вони звучать, ніби мрія всіх українців.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, пише Укрінформ.

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов озвучив думку, що українська армія зможе повернути Крим до січня 2023 року, а завершити повномасштабну війну вдасться до настання весни. На ці слова під час виступу на Міжнародному безпековому форумі у Галіфаксі відреагував Андрій Єрмак, який зауважив, що вони звучать в унісон з мрією мільйонів українців, проте потрібно бути реалістичним і не обнадіювати людей дарма.

Ситуація на фронті змінюється дуже швидко, тож неможливо спрогнозувати, коли можуть закінчитися воєнні дії чи яких успіхів зможуть досягти ЗСУ найближчим часом. "Я не готовий назвати точний день і час, коли ми переможемо. Кожного дня щохвилини ми робимо усе можливе, аби наша спільна з партнерами перемога настала якомога швидше", – зауважив Андрій Єрмак.

Керівник ОП нагадує, що, незважаючи на успішні досягнення в Херсоні та на Харківському напрямку, війна триває, а через наближення зими наступати стає дедалі важче.

Більш реальні прогнози до початку весни

Військовий експерт Олександр Коваленко з групи "Інформаційний спротив" дає більш реалістичні прогнози, що чекає українців до березня 2023 року. В ефірі загальнонаціонального телемарафону він уточнив, що почути позитивні новини на фронті до кінця року ми зможемо з Луганського напрямку, а до весняних місяців вдасться домогтися успіхів на Херсонщині чи Запоріжжі.

"Я бачу ситуацію: до кінця 2022 року – як мінімум, це будуть позитивні події на Луганщині. Перший квартал 2023 року – це можуть бути позитивні події вже на запорізькому плацдармі та на лівобережній Херсонщині. Але сказати, що війна закінчиться навесні, – це дуже оптимістично", – прокоментував Коваленко.

З іншого боку, Інститут вивчення війни на основі аналізу дій російської армії дійшов висновку, що невдовзі війська окупантів зможуть залучити додаткові мобілізовані сили для війни. Більше того, армія починає зміцнювати позиції в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях, щоб відновити наступальні дії і тримати оборонні позиції.

Такий прогноз з'явився через завершення навчання у Білорусі мобілізованих частин 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії РФ.

Раніше сайт Pro Гроші писав, коли дозволяють не приходити у військкомат за повісткою. Також ми повідомляли, що робити з квартирами на деокупованих територіях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.