Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вирішать багаторічну проблему? У Google з'явиться нова корисна функція

Багато технологічних компаній намагалися знайти вирішення для складнощів, які існують десятиліття

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Google готується запустити нову функцію

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Google Lens незабаром з’явиться нова функція, яка допоможе розпізнати назви препаратів у рецепті від лікаря.

Про це пише TechCrunch.

Користувачі зможуть сфотографувати рецепт лікаря або завантажити його з бібліотеки фотографій. Після обробки зображення програма буде виявляти ліки, згадані в записці.

Поки невідомо, коли саме така функція запрацює повноцінно для усіх користувачів. У Google планують співпрацювати з фармацевтами для розробки нової послуги.

Як відомо, значна кількість лікарів виписує рецепти на ліки поспіхом, через що їхні пацієнти майже не можуть зрозуміти написане. Ця проблема існує десятиліттями, і багато технологічних компаній намагалися вирішити її без успіху. Для прикладу, нідерландська компанія Royal Ahold створила систему, де рецепти виписуються виключно в електронному вигляді. Це дозволяє фармацевтам уникати помилок.

Найпопулярніші запити українців у Google

У 2022 році українці найчастіше цікавилися питаннями, які стосуються воєнного стану, мобілізації, соціальної допомоги та відключень електроенергії. Під час аналізу всі запити розподілили між різними категоріями, наприклад, персони, покупки, географія, запитання, фільми та серіали тощо.

У рубриці покупок переважають товари повсякденного вжитку в сучасних реаліях воєнного стану. Зокрема перше місце займають генератори, які після початку масованих ракетних обстрілів купують бізнес і приватні споживачі для забезпечення осель електроенергією.

У категорії "Персона" лідерство отримує Олексій Арестович, до якого громадяни ставляться з однаковою часткою любові та хейту. Друге і третє місце – у Володимира Путіна та його кума Віктора Медведчука, який уникнув українського полону. Список поповнили наступні відомі персоналії: Валерій Залужний (Головнокомандувач Збройних сил України), Борис Джонсон (колишній прем'єр-міністр Великобританії), Віталій Кім (голова Миколаївської обласної військової адміністрації) і навіть Привид Києва.

У рубриці "Найпопулярніші запити" першу позицію займає карта повітряних тривог.

Раніше ми писали про те, що Google локалізував професійні сертифікати та пропонує нові "плюшки". Також ми розповідали, яким чином Google оновив пошук.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.