Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нарешті українською! Google локалізував професійні сертифікати і пропонує нові "плюшки"

Відтепер українці можуть отримати сертифікати від Google на платформі Coursera українською мовою

Колаж: Pro Гроші

Coursera дозволяє проходити навчання онлайн у вільний час, та видає сертифікат про закінчення курсів

Колаж: Pro Гроші

Офіційний сайт Google анонсував нововведення, яке стане у нагоді підприємцям, малому та середньому бізнесу, а також пересічним громадянам, які хочуть підвищувати професійний рівень і набувати нові кваліфікаційні навички.

Подробиці пише пресслужба українського представництва Google.

Онлайн освіта стала більш затребуваною для українців в умовах війни, оскільки чимало людей або втратили роботу, або змінили місце проживання. Чи то за кордоном, чи в більш безпечних регіонах України, куди люди були змушені тимчасово переселитися, їм потрібно працевлаштуватися. Для цього часто доводиться здобувати нові знання, вміння і навички, навіть змінювати кар'єру.

Платформа Coursera створена, щоб люди онлайн здобували спеціальну освіту у зручний для них час. Після проходження навчання сервіс надає підтверджуючі документи – сертифікат, який доводить конкурентоспроможність кандидата.

У зв'язку з великим попитом професійні сертифікати від Google стали локалізованими, тобто, їх видають українською мовою. Це дасть змогу користувачам платформи після проходження курсів створювати і розвивати власний бізнес, знаходити роботу і просто самовдосконалюватися.

Варіанти допомоги українським підприємцям

Більше того, Google спільно з Coursera надає українцям, які втратили роботу або знаходяться на межі звільнення, можливість безкоштовного навчання. Зокрема користувачам пропонують до 5000 стипендій, що повністю або частково покривають вартість онлайн уроків. І це далеко не всі переваги.

Наприклад, компанії малого та середнього бізнесу теж можуть запропонувати своїм співробітникам безкоштовний доступ до програми професійної сертифікації від Google. Така послуга стала можливою завдяки співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Спілкою українських підприємців.

На жаль, з початку воєнного стану дохід українського населення знизився до близько 70%. Чимало людей потерпають від фінансових труднощів, дехто зіткнувся з втратою житла та іншого особистого майна. Нестабільна економічна ситуація змушує погоджуватися на невигідні умови праці та посаду з низьким окладом.

Тож професійні сертифікати від Google стануть важливою підмогою у здобутті професійних навичок і знань, які дозволять у майбутньому претендувати на високооплачувану роботу з достойними умовами праці.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що росіяни масово кинулися шукати роботу у Польщі. Також ми повідомляли, де в Україні найменші зарплати, а в кого є шанси на великі гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.