Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військовим у тилу не повернуть доплату в 30 тисяч гривень? Що відбувається

Ініціатором законопроєкту є депутат від партії "Голос", секретар бюджетного комітету Володимир Цабаль

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Ініціатором законопроекту є депутат Володимир Цабаль

Фото: УНІАН, ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

До парламенту внесли законопроєкт, який тимчасово блокує повернення виплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк 11 квітня.

Але, за його словами, найближчими тижнями парламентарі не зможуть розглянути законопроєкт через графік засідання Ради.

"В Раду внесли блокуючу постанову по законопроєкту № 8312. Поки ця постанова не буде розглянута в залі, спікер не має права підписати закон. А це в найближчі тижні не відбудеться через графік засідання Ради", – зазначив народний обранець.

Що пропонує законопроєкт

Проєкт закону пропонуєскасувати рішення нардепів, які 10 квітня схвалили повернення виплат 30 тисяч гривень для військових у тилу.

Ініціатором законопроєкту є депутат від партії "Голос", секретар бюджетного комітету Володимир Цабаль.

Повернення доплат у розмірі 30 тисяч військовим

Ми писали про те, що 10 квітня Верховна Рада проголосувала за повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим. Також доплати планують повернути працівникам ДСНС і поліцейським.

Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану.

"Важливо! Доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським. Нарешті справедливість відновлена! Добилися цього!" — написав нардеп Олексій Гончаренко.

Як змінились правила виплат з 1 лютого

Як сайт Pro Гроші вже розповідав, з 1 лютого 2023 року змінився порядок виплат премій військовим. Відтоді виплати безпосередньо залежали від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.

Однак не всі залишилися задоволені такими змінами, а тому у ВРУ зареєстрували законопроєкт №9071 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гідного рівня оплати праці осіб, які виконують обов’язок із захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. На той час він вже пройшов реєстрацію.

За словами юриста Володимира Крекотеня, законопроєкт передбачає виплату додаткової винагороди у розмірі 30 000 гривень щомісячно для всіх військовослужбовців.

Виходить, що владі запропонували повернути додаткові 30 000 гривень усім військовослужбовцям, особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту та поліціянтам, незалежно від завдань або районів проходження служби.

Більше інформації про виплати для військових ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Грошова допомога військовим по інвалідності

Сума виплат залежить від встановленого прожиткового мінімуму та групи інвалідності. Якщо інвалідність настала в результаті поранення або захворювання під час виконання бойового завдання, розмір виплат становитиме:

  • I група – 1 073 600 грн (400 прожиткових мінімумів);
  • II група – 805 200 грн (300 прожиткових мінімумів);
  • III група – 671 000 грн (250 прожиткових мінімумів).

Раніше ми писали, які зміни 2023-го можуть торкнутися бюджету кожного українця. Крім того, сайт Pro Гроші розповідав, що в українській армії змінилися правила – що потрібно знати військовим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.