Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати не для всіх? Хто з українців може залишитися без допомоги

Розповідаємо, чому на тимчасово окупованих територіях хочуть перевірити доцільність державних виплат

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після ревізії виплат деякі українці можуть втратити допомогу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть провести ревізію доцільності виплат для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Після проведення такої перевірки частина виплат може бути припинена.

Про це розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у своєму Telegram-каналі.

"Зараз частина виплат потребує ревізії з точки зору соціальної справедливості та політичної доцільності. Тому слід оцінити, наскільки виправдано проводити такі платежі", – зазначила чиновниця.

Що буде з виплатами

За словами Ірини Верещук, зараз уряд продовжує виплачувати матеріальну допомогу певним категоріям вчителів, лікарів, працівникам держпідприємств та переселенцям, які знаходяться в тимчасовій окупації.

Ба більше, на таких територіях також тривають виплати субсидій та пільг, попри те, що надання комунальних послуг фактично не відбувається.

"Поки ми не говоримо про скасування виплат. Ми говоримо про ревізію та оцінку доцільності з точки зору поточної реальності", – пояснила Ірина Верещук.

Так, за результатами цієї ревізії деякі виплати можуть бути припинені або призупинені, тому найближчим часом міністерства та відомства проведуть ревізію й нададуть робочі пропозиції.

Коли можуть здійснювати перевірки ВПО

Перевірки внутрішньо переміщених осіб можуть здійснюватися на підставі:

  • інформації про реєстрацію осіб як внутрішньо переміщених у межах однієї територіальної громади;
  • отримання сповіщення від органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських об’єднань чи фізичних осіб про зміну фактичного місця перебування ВПО;
  • результатів верифікації відповідно до критеріїв призначення зазначеної допомоги.

Однак, якщо ВПО були відсутні під час проведення перевірки, їм потрібно звернутися до управління соціального захисту населення протягом 14 днів. Якщо є обґрунтовані причини для відсутності, можна надати УСЗН документи, які це підтверджують, протягом 30 днів.

Раніше ми розповідали, що українці отримають ще один вид допомоги. Також ми писали, що ВПО почали масово втрачати свої виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.