Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У 9 областях досі перебої зі зв'язком — де є проблеми

Зв'язок в Україні поступово відновлюється, але досі є проблеми в деяких областях

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Такі перебої зі зв'язком тимчасові

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Через сотні випущених російських ракет, багато українських міст знову залишились без світла і мають перебої зі зв'язком. Це наслідок зруйнованої енергетичної інфраструктури та вимкнених базових станції.

Однак зв'язок в Україні поступово відновлюється. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Лише за добу завдяки зусиллям енергетиків та мобільних операторів 3 тисяч базових станцій відновили роботу. Так, жителі Харківщини та Житомирщини знову на зв'язку", – написав він.

Загалом зараз у 9 областях все ще є труднощі зі зв'язком. На Одещині працює 38% мереж, на Миколаївщині – 67%, на Хмельниччині та Волині – 69%, на Чернігівщині – 77%, на Київщині – 78%, на Закарпатті – 79%, на Львівщині – 81%, на Вінниччині – 82%.

Федоров запевнив, що такі перебої тимчасові.

"Енергетики, телеком-компанії та команда Мінцифри працюють 24/7, щоб максимально оперативно відновити зв‘язок. Поки радимо користуватися національним роумінгом та підключатися до Wi-Fi", – додав міністр.

Чому мобільний зв'язок зникає разом зі світлом

Мобільна мережа потребує постійного живлення електрикою. Аби продовжити стабільну роботу, застосовуються додаткові ресурси. Зазвичай це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони можуть забезпечити роботу ще на 4-5 годин.

Ще один спосіб забезпечити роботу мережі – генератори. Вони дуже виручають, але їх кількість і час роботи обмежені. Тому вони зазвичай є на важливих вузлових майданчиках зв’язку та ключових базових станціях, які можуть підтримувати найбільший відсоток покриття.

Повторні відключення протягом дня також суттєво впливають на доступність зв’язку. Якщо акумуляторна батарея витратила свій заряд, їй потрібен тривалий час для підзарядки.

Розповідаємо детальніше, чому мобільний зв'язок зникає разом зі світлом.

Також ми писали, як звʼязатися з людиною без інтернету. Саме зараз необхідно уже подбати про наявність альтернативних способів зв’язку.

Один з оптимальних – стаціонарний телефон. Фіксований телефонний зв’язок в екстрених випадках набагато надійніший, ніж мобільний.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.