Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вбивці батареї у вашому телефоні: які додатки розряджають акумулятор

Якщо ви хочете довше зберегти заряд вашого гаджета, то варто зменшити користування певними застосунками

Колаж: Pro Гроші

Деякі програми продовжують працювати у фоновому режимі

Колаж: Pro Гроші

Через постійні обстріли України армією РФ українці все частіше залишаються без світла. Тому необхідно економити акумулятор мобільного телефону. Однак він може почати швидше розряджатися з багатьох причин. На смартфони дуже погано впливає переохолодження, наприклад. Однак найбільше заряд пристрою залежить від програм. Деякі з них буквально виснажують батарею гаджета.

Про це інформують дані pcloud.

Соціальні мережі та месенджери домінують серед програм, що розряджають акумулятор. Ці додатки є на телефоні у кожного українця і користуються люди ними щодня. Однак, якщо ви хочете довше зберегти заряд вашого гаджета, то варто зменшити їхнє використання.

Які додатки шкодять акумулятору

Наприклад, Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp і Linkedin продовжують працювати у фоновому режимі. Тобто, навіть коли ви закрили програму на телефоні. Саме через це їм необхідна більша потужність для роботи й, зрештою, це вимагає більшого від вашого телефону та його акумулятора.

Які програми розряджають батарею телефону і на скільки:

  • Skype (87%);
  • Facebook (82%);
  • Instagram (79%);
  • WhatsApp (77%);
  • Zoom (77%);
  • Telegram (77%);
  • Linkedin (72%).

Чому ще телефон може досить швидко сідати

Раніше ми вже писали основні причини, чому смартфон, незалежно від бренду, швидко розряджається:

Знос батареї телефону

Старий акумулятор — головна причина швидкої втрати енергії. Літій-іонні батареї розраховані на певну кількість перезаряджень. У середньому акумулятора вистачає на 3-4 роки. З часом він швидше розряджатиметься і повільніше заряджатиметься.

Використання на холоді чи у спеку

Сучасні батареї, хоч і мають великі енергозапаси, проте до мінусових температур та спекотної погоди вони пристосовані не дуже добре. Температурні межі роботи пристрою можна дізнатися з його параметрів. І краще їх не перевищувати, щоб батарея смартфона не розрядилася у потрібний момент. "Підігріти" телефон у холод допоможе чохол, який з двох сторін закриває апарат.

Дуже яскравий екран

Більшості користувачів хочеться бачити максимально яскравий дисплей з соковитими відтінками, проте якщо перестаратися і виставити показники до 100%, екран "з'їдатиме" енергомісткість батареї.

Ресурсомісткі функції

Якщо смартфон функціонує за програмою "все включено", не дивно, що заряд батареї зникає за лічені години. Wi-Fi, Bluetooth, NFC — робота всього цього потребує витрати енергії. Тому, якщо дані функції зараз не потрібні, варто їх деактивувати в налаштуваннях телефону.

Нестабільний стільниковий зв'язок/GPS

Місткість батареї активніше зменшується, коли телефон намагається знайти сталий зв'язок (якщо є перебої зі з'єднанням).

Мобільні віруси

Якщо ігнорувати попередження системи безпеки браузера, відвідувати підозрілі вебресурси, завантажувати файли з ненадійних джерел, зараження вірусами не уникнути. Шкідливе програмне забезпечення може витрачати заряд батареї набагато більше, ніж звичайні утиліти. Щоб перестрахуватись, варто встановити антивірус.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як заряджати телефон, щоб він працював довше. Також ми розповідали, як зарядити телефон без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.