Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні подешевшало м'ясо: які ціни в супермаркетах 1 лютого

Вартість продуктів харчування в Україні не стоїть на місці, магазини постійно змінюють цінники

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як змінилися ціни на м'ясо в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українські супермаркети перерахували ціни на м’ясні товари. Дещо подешевшало на кілька гривень, зокрема свинячий ошийок, тоді як окремі продукти, навпаки, демонструють тенденцію до підвищення вартості.

Оновлені дані опубліковані на порталі Мінфін.

Що відбувається з цінами на курятину та свинину

Частина асортименту, на радість українців, коштує дешевше, порівнюючи з показниками у січні. Станом на 1 лютого більшість мереж продають кілограм курячого філе за 136,93 грн, хоча ще тиждень тому вартість становила 138,38 грн/кг. Найменша ціна встановлена в супермаркеті Auchan, де товар реалізовують за 129,9 грн/кг.

На 4 грн подешевшало куряче стегно: з 97,95 грн до 93,95 грн за кілограм. Мережа магазинів Varus продає товар чи не найдорожче – за 97,9 грн/кг. А найменша вартість наразі в Novus – 89,99 грн/кг. Ще одна хороша новина для споживачів – зниження ціни на свинячий ошийок. Раніше його можна було придбати за 197,44 грн/кг, тепер вартість зупинилася на позначці 193,75 грн/кг. Водночас є місця, це ціни ще вищі: Auchan продає кілограм за 200,95 грн, а Megamarket – за 216 грн.

Грудинка в Україні 1 лютого коштує 170,56 грн/кг, а не 174,81 грн/кг, як це було у січні. Ще на 4 грн впала вартість лопаток. Кілограм є змога купити за 158,14 грн, а мережа Varus взагалі опустила цінник до 145,9 грн/кг. Свинячі ребра теж не стоять в стороні: показники знизилися на 2 грн – до 139,98 грн/кг. Проте пам’ятайте, що деякі точки продажу не підлаштовуються під загальні тенденції: Megamarket реалізовує ребра аж за 160 грн/кг.

Звісно, не всі товари дешевшають. Деяке м'ясо, на жаль, піднялося в ціні. Так, куряча гомілка подорожчала на 4 грн – до 74,95 грн/кг. Яловичий гуляш теж протестує проти зменшення вартості, тож його придбати можна в середньому за 240,65 грн/кг, хоча в січні ціна була 237,64 грн.

Чи підвищуватимуться ціни найближчим часом

Протягом останніх кількох місяців експерти сходяться в думці, що подорожчання багатьох продуктів харчування неминуче. На це впливає чимало загальних факторів, як от нестабільна ситуація із забезпеченням електроенергією. Через постійні вимкнення світла виробникам, постачальникам і всім учасникам ланцюжка доводиться витрачати кошти на закупівлю генераторів. Очевидно, ці зайві видатки впливають на ціноутворення, оскільки збільшують собівартість виробленої продукції.

Втім, у Міністерстві аграрної політики та продовольства говорять про зміни на 3-5%. За словами першого заступника міністра Тараса Висоцького, велика частина аграріїв переналаштувалися на роботу у важких умовах, тож продовжують працювати і зменшують цим потребу значно змінювати вартість продукції.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці зможуть отримати безплатні продукти в АТБ через "Дію". Також ми повідомляли, що українців попередили про небезпечний продукт в магазинах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.