Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні дорого куплять радянські речі: що можна продати за великі гроші (фото)

Люди похилого віку можуть з ностальгічних почуттів зберігати вдома речі радянського періоду, які зараз коштують сотні доларів

Фото: Pixabay, Violity. Колаж: Pro Гроші

Старі речі часів СРСР, які можна вигідно продати колекціонерам

Фото: Pixabay, Violity. Колаж: Pro Гроші

Наводячи лад на горищі чи перебираючи старі речі в підвалі, можна наштовхнутися на раритетні аксесуари часів СРСР. Можливо, їх зберегли з ностальгійних почуттів, або ж було шкода викинути через хороший зовнішній вигляд. У всякому разі, за такі предмети колекціонери готові віддати чималі гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає, який мотлох у сучасному розумінні можна вигідно продати.

Зазвичай раритет скуповують колекціонери для перепродажу в майбутньому, коли вартість старих речей може значно вирости. Звісно, немає впевненості, що через 10-15 років ціна не знизиться до нуля, тож якщо зараз вам пропонують хороші гроші за непотрібну радянську техніку чи аксесуари, варто не втрачати шанс заробити, одночасно позбувшись мотлоху.

  • Іграшка Cadillac Eldorado

Лот, як і всі інші, опублікований на онлайн-аукціоні Violity. Власник уточнив, що машинку виготовили приблизно в 1975-1979 роках. За неї автор оголошення просить 117 000 грн, або 3 254 долари. В коментарях зазначили, що вартість навіть занижена, бо раніше виставляли схожий лот за значно вищу ціну.

  • Колекція складних ножів

Такі ножі були дуже популярні в радянський період. Звісно, їх більше не виробляють, тож купити екземпляр можна тільки на аукціоні чи з рук. У колекції 295 штук, рукоятки виготовлені зі сталі, пластику та дерева. Її збирали багато років, тож не дивно, що в наявності ножі будь-якого призначення: мисливські, з шилом, викруткою, відкривачами для пляшок і консервів, ложками, виделками тощо. Ціна набору – 153 000 грн, або 4 255 доларів.

  • Фотоапарат ТСВВС, Sonnar

Йому близько 70 років, але стан чудовий. "Прикраса будь-якої колекції, рідкісний, навіть дуже рідкісний фотоапарат. Такий хороший стан важко знайти, навіть неможливо. Подивіться на eBay, вони там порядком гірші, і кришки оригінальної, напевно, одиниці залишилися", – зауважив автор оголошення. Ціна фотоапарату – 202 100 грн, або 5 620 доларів.

  • Модель суховантажного судна

Іграшка ручного виготовлення, без видимих дефектів і пошкоджень. Матеріали – дерево, пластик і папір, довжина основи – 79 см. Ціна моделі – 28 000 грн, або 779 доларів.

  • Золотий чоловічий годинник

Носить назву "Супутник", виробництво 1-го МЧЗ ім. Кірова. Випуск приурочили до запуску першого супутника на орбіту Землі в жовтні 1957 року. Золото 583-ї проби, вага без механізму – близько 40 грам. Лот має ознаки експлуатації: подряпини, потертості, вм'ятини на задній кришці, відсутні два елементи в браслеті. Ціна – 66 000 грн, або 1 835 доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як продати ігровий акаунт і заробити багато грошей. Також ми повідомляли, які авто майже нереально продати в Україні, тож їм дорога тільки на металобрухт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.